avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitate CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitate CIM

Buna ziua,

In contractul de munca este precizat urmatorul lucru "dupa incetarea contractului de munca salariatul este obliat sa pastreze secretul asupra secretelor comerciale si informatiilor confidentiale la care are acces, in conformitate cu prevederile legale (cum ar fi cele ale Legii 11/1991 privind combatarea concurentei neloiale, astfel cum a fost completata si modificata, ale Codului Muncii si ale Regulamentului Intern).
Ma impiedica acest lucru (Legea 11/1991) ca dupa demisie sa ma angajez intr-o firma concurenta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 24 Mai 2023
Legea 11/1991
Art.2
(1) Constituie concurență neloială, în sensul prezentei legi, și sunt interzise următoarele practici comerciale ale întreprinderii și/sau ale angajatului care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei-credințe și care produc sau sunt susceptibile să producă prejudicii altor întreprinderi, după cum urmează:
....
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi concurente de către un fost sau actual angajat, prin folosirea unor informații despre care acesta avea cunoștință la momentul săvârșirii faptei că reprezintă secrete comerciale sau informații confidențiale și a căror dezvăluire poate dăuna semnificativ intereselor acelei întreprinderi;
c) discreditarea activității unei întreprinderi concurente sau a produselor și serviciilor sale, realizată de către o altă întreprindere sau un fost sau actual angajat, prin recurgerea la acțiuni menite să atragă pierderea bunei reputații sau a credibilității acesteia, prin alte mijloace decât cele prevăzute la lit. a);
....


Legea nr.11/1991 nu va impiedica decat in sensul mentionat mai sus .. aveti semnata o clauza de neconcurenta?
Nu, nu am semnat o clauza de neconcurenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati semnat, atunci va puteti angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala salon coafura LucianB31 LucianB31 Buna seara ! As dori sa stiu daca exista concurenta neloiala in urmatoarea speta: Doua angajate pleaca de la un salon de coafura, apoi isi deschid un salon pe ... (vezi toată discuția)
Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii!!!! buna! vă rog, am nevoie de puțină îndrumare.. prietena mea ... Roxana47 Roxana47 Buna! Vă rog, am nevoie de puțină îndrumare.. Prietena mea are o firmă, micuță ce e drept, in domeniul construcțiilor. A încheiat de câteva luni un ... (vezi toată discuția)