avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tergiversare succesiune - paratul nu vrea sa se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tergiversare succesiune - paratul nu vrea sa se prezinte la proces

In cazul de fata exista doar 2 mostenitori si una din parti nu este de acord cu deschiderea succesiunii dorind amanarea . Reclamantul a acceptat succesiunea in mai putin de 6 luni de la decesul peroanei a carei masa succesorala face obiectul partajului . Neputandu-se pe cale amiabila , reclamantul a deschis proces de succesiune . Ambele parti au fost citate legal . Paratul intentioneaza si chiar a afirmat de multe ori ca nu se va prezenta la proces si prin aceasta tehnica spera sa amane succesiunea foarte mult ( ani de zile ) .
Este posibil ca prin neprezentarea paratului la proces , sau prezentarea rar dupa mai multe amanari , prezentandu-se din cand in cand , succesiunea sa se lungeasca foarte mult pe ani de zile asa cum spera ?
E posibil ca instanta sa judece in lipsa paratului in caz ca acesta nu se prezinta sau tergiverseaza fara motiv . In caz ca da hotararea nu este atacabila de parat pe motiv ca el nu a fost prezent ( chiar fiind citat legal ) ?
Mentionez ca paratul doreste sa nu se prezinte fara a motiva cu documente absenta , ci doar ca nu se prezinta sau va veni la o infatisare dupa 5 - 10 amanari ( cel putin asa spera el ).
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Lenutalenuta , utilizator 21:26, 21 Septembrie 2018
Pârâul se prezintă la proces dar nu e de acord cu partidul ce se va intampla?
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Lenutalenuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii succesiune ariana03 ariana03 buna seara pot sa deschid procedura succesiunii pe cale judecatoareasca fara sa merg mai intai pe la notar? (vezi toată discuția)
Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)