avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Buna seara,

In urma cu aproximativ un an am "calcat stramb". Am sustras 2 produse dintr-un magazin, am fost prins si, long story short, a fost constituit un dosar penal care, la inceputul acestui an a fost inchis, fapta fiind prima abatere de acest gen. Mi s-a spus ca foarte probabil voi primi un o instiintare cu privire la o amenda administrativa, insa pana acum nu am primit nimic, nici la adresa de domiciliu, nici la adresa curenta. Cert este ca lucrurile in Romania se misca incet (citatia pentru declarare a faptei am primit-o abia in decembrie 2016, la aproximativ 7 luni de la savarsirea faptei) asa ca o intrebare precum "cat timp dureaza pana primesc amenda dupa inchiderea dosarului?" nu cred ca si-ar avea rostul. As aprecia daca are cineva vreo idee privind verificarea obligatiilor (amenzilor, in speta) catre stat (in genul verificarii pe site-ul ANAF-ului, insa nu imi este foarte clar daca amenzile ca aceasta intra sub incidenta ANAF-ului). Ma gandesc ca o cale ar fi solicitatea unui cazier fiscal. But then again, incertitudinea asupra procesului de instiintare asupra amenzilor m-ar face sa solicit un caziel fiscal lunar, ca sa ma asigur ca nu ma trezesc cu vreo surpriza.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters430973 , utilizator 17:08, 4 Iunie 2017
Buna ziua!

ANAF nu va obliga la plata amenzii...Amenda administrativa va aparea la Taxe si impozite exact ca o amenda de circulatie.

Cu stima.
Cred ca nu va apărea nicăieri, legea nu mai prevede de ceva timp aplicarea amenzii administrative.
In faza de UP, actiunea penala se stinge prin clasare sau renuntare la UP, in conditiile prevazute de lege.
Amenda administrativa nu mai exista in actuala reglementare dar pot exista cheltuieli judiciare care sa vi se impute in cazul in care se dispunea o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata.
Daca s-ar fi dispus una dintre cele 2 solutii, in mod normal, ordonanta vi se comunica.
Mergeti personal sau adresati o cerere organului judiciar sa va comunice stadiul UP.
Multumesc mult pentru raspuns. In privinta organului judiciar, acesta ar fi Judecatoria sectorului (Bucuresti) aferent sectiei de politie unde am fost citat pentru declaratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin, dosar penal malinap malinap Buna, ieri am fost prinsa cand am sustras din magazin 2 coliere, valoarea este de 119 lei. Stiu, regret enorm, este rusinos ceea ce am facut. Am vrut sa le ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)
Citatie suspect evaziune fiscala JustinV JustinV Buna ziua Am primit un A4 in posta intitulat Citatie privind Dosar Evaziune Fiscala. Urmeaza sa ma prezint luni la ora 9 la Serviciul de Investigare ... (vezi toată discuția)