avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis

Buna dimineata,

In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia Dorobanti-Stefan cel mare). Ideea este ca acea "culoare rosie" era abia un inceput de galben, la care un vecin de pe banda alaturata (care mergea incet) a oprit, insa eu nu puteam opri fara sa pun in pericol circulatia (chiar am incercat, insa nu era distanta suficienta asa ca am continuat deplasarea). Probabil domnii politisti au avut senzatia ca era deja rosu, din moment ce colegul a oprit iar eu am incercat oprirea, insa chiar nu este cazul.
Dupa ce am fost oprit le-am explicat situatia si au spus ca in momentul in care am trecut aveam "minim 2-3 secunde de rosu". Le-am spus ca probele video din intersectie vor demonstra ceea ce spun eu, insa chiar nu mi-as dori sa pierd timpul prin institutii aiurea. Nu am vrut sa semnez procesul verbal de suspendare pe 30 zile a permisului, insa din moment ce oricum aveau permisul retinut nu mai aveam ce face, dar am cerut sa noteze la observatii "nu am trecut pe culoarea rosie a semaforului". Mi-au spus sa nu incerc sa depun contestatie, intrucat daca se va respunge voi primi inca 30 zile de suspendare peste cele 30 deja date de ei.

Intrebari:
1. Poate stie cineva, exista camere in intersectia respectiva care sa poata demonstra faptul ca am trecut pe culoarea galben abia aprins (din pacate nu este intre camerele din intersectii pe care le-am gasit online)? Daca da, cum pot obtine inregistrarea, sau macar sa o vizualizez le cei ce o detin?
2. Daca fac contestatie si se observa faptul ca am trecut pe culoarea galben, se anuleaza suspendarea?
3. Contestatia se va solutiona in prezenta mea odata cu vizionarea inregistrarii video din intersectie?
4. Este adevarat ceea ce mi-au spus politistii referitor la 30+30 zile suspendare pentru respingerea contestatiei, sau este doar o tampenie pentru ca erau constienti ca au facut o eroare si au vrut sa treaca neobservata?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: rebigam , utilizator 13:29, 29 Mai 2017
1. Nu stiu despre camere, insa aveti obligatia legala de a opri si la culoarea galben.
2. PV vi s-a incheiat pentru trecerea pe rosu,daca demonstrati in procesul ce se va desfasura prin depunerea plingerii contraventionale impotriva PV, ca n-ati trecut pe rosu, veti scapa.
3. Nu, veti fi petent (reclamant) intr-un proces, ce se va desfasura luni bune, sau chiar un an, daca ajungeti in faza de apel.
4. Nu.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere pe rosu vsergiu vsergiu Buna ziua Tocmai mi-a fost suspendat carnetul pt. 30 de zile datorita trecerii pe culoarea rosie, desi eu trecusem pe galben. Intrebarile pe care le am ... (vezi toată discuția)
E rosu sau nu e rosu? marc78 marc78 Buna ziua, Am oprit LA o trecere de pietoni semaforizata si din pozitia in care ma aflam nu mai puteam observa semaforul adresat autovehiculelor dar vedeam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului khristian23 khristian23 ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la ... (vezi toată discuția)