avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce tip de societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce tip de societate

Vreau sa infiintez o societate. Principalul obiect de activitate va fi taximetria. Masina exista, va fi trecuta de pe alta societate pe asta. Eu inca nu am atestat de taximetrist. Voi lucra eu si inca un angajat. Ce tip de societate as putea deschide in afara de srl? Pentru a fi cat mai simplu, si mai ieftin.
Multumiri anticipate pentru raspuns.


p.s. un citat de pe aici de pe forum care mi-a placut. intr-un fel ilustreaza situatia...
Chiar daca un pas mic pentru tine nu insemna nimic pentru ceilalti , trebuie sa-l faci .
Iti poti face o inteprindere individuala care este practic un PFA care poate avea angajati. Parerea mea este ca ar fi mai bine sa ai un SRL pentru asa ceva avand in vedere ca daca tu esti unic asociat si administrator poti lucra fara sa ai carte de munca si fara sa platesti contributii la stat iar angajatul tau sa aiba un PFA si sa incheiati un contract de colaborare. In felul acesta tu poti sa scapi de angajat oricand vrei tu iar contributiile la PFA le plateste el.
Nu ar fi deranjante taxele lui.. Va fi de fapt un contract pe 4 ore, cred ca aceasta e cea mai redusa posibilitate. Si e corect omul sa aiba o asigurare medicala si alte beneficii. E un om foarte serios si bun in meserie.
Dar ca intreprindere individuala si eu trebuie sa-mi fac contract de munca si sa platesc contributii?
Si cat costa un srl acum, am inteles ca o I.I. e cam 2 milioane.

La un moment dat auzisem de niste facilitati pentru tineri sau someri care isi fac o firma, apoi nu am mai auzit nimic. Presupun ca totul a cazut in uitare, au fost doar discutii urmate de rezulatae zero...
I.I. costa intr-adevar 2 milioane. Un SRL cam 12 milioane daca vi-l face cineva.
Daca angajatul isi face PFA va avea asigurare medicala si alte beneficii. Contractul de munca il puteti face si pentru o ora pe zi nu este limitat la 4 ore. Se mai impamantenise ideea de minim 2 ore pe cartea de munca dar nu este corecta. In lege scrie clar sa nu se depaseasca 8 ore/zi si 40 ore/saptamana. La ii costa intradevar cam 200 - 250 lei iar la srl 1200 lei incluzand capitalul social minim de 200 lei. Un pret corect si cinstit pentru un srl este de 1200 lei, in care sunt incluse toate costurile si capitalul social pe care il recuperati de la banca dupa ce ies actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

After school mikas mikas Doresc sa infiintez ceea ce se numeste in termeni \"moderni\" \"after-school\". Mai precis, un loc deschis copiilor scolari unde acestia sa isi poata petrece ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma-ce presupune florenta_22 florenta_22 Buna zia, Vreau sa-mi infiintez un srl sau inteprindere individuala,cod 7.311,activitati ale agentiilor de publicitate,nu voi face eu productia,voi lua ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi fac o societate koreh silvia koreh silvia Buna ziua!As dori sa imi fac un magazin online ce societate as putea sa imi fac ,sa nu ma coste prea mult la inceput(actele si restul hartiilor). Vreau sa o ... (vezi toată discuția)