avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti , conditii nerespectate de catre noul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti , conditii nerespectate de catre noul asociat

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
Intr o firma cu 3 asociati, cu parti egale fiecare, 2 dintre ei au cedat partile celui de al 3 lea , cu conditiile:
firma sa isi schimbe numele si obiectul de activitate.
Aceste conditii au fost mentionate in hot. AGA semnata de cei care au cesionat. Dar, in mom inregistrarii acesteia la Registru ,era stearsa cu pasta acea fraza in care se specifica conditia de schimbarea a obiectului de activitate ,si pusa langa o stampila a firmei, fara nici o alta semnatura. Obiectul initial de activitate al firmei a fost pastrat si pana acum.
Numele acestei societati a fost schimbat pt o perioada de 6 luni,dar al 3 lea asociat, (devenit prin cesiune unic asociat si administrator), a revenit la numele initial al companiei dupa acest timp.
Tot cei 3 asociati la aceasta firma , mai erau asociati si intr o alta firma ,tot in procente egale fiecare,cu acelasi obiect de activitate ca prima si cu nume relativ asemanatoare, aceasta insa avand o activitate mare si fiind in dezvoltare.
Unul dintre administratorii acestei firme mari ,era tot cel care a devenit administrator si unic asociat la prima firma.
Intr un timp de cateva luni ,cat ceilalti 2 asociati isi desfasurau activitate la alte puncte de lucru,acesta a trecut toata activitatea firmei mari pe firma la care era unic asociat, anuntand toti clientii si furnizorii ca firma este de fapt una si aceeasi, a transformat site ul firmei de baza in site al noii firme, toate contractele, mijloace fixe, etc, Mai mult, a facturat servicii intre cele 2 firme(acum una numai a lui si cealalta impartita in 3) transferand bani necuveniti si lasand conturile goale.
Ce sanse legale am avea in conditiile in care firma mare trebuie sa isi continue activiatatea, aceasta suferind destul de mult din aceste transferuri?
Se poate sa fie declarata nula acea cesiune care nu a respectat conditiile puse de ceilalti 2 asociati?
Va multumesc anticipat de ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 12:34, 23 Septembrie 2009
Se poate incerca o excludere a asociatului administrator pentru frauda in dauna societatii ( mari) , dar va trebui dovedita frauda in patrimoniul societatii ( mari). Se mai poate invoca lipsa acordului AGA pentru detinerea functiei de administrator intr-o societate concurenta( faptul ca nu a schimbat obiectul de activitate al primei societati) si totodata puteti sa faceti o plangere penala impotriva acestuia pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata( hotararea aga a primei societati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ies dintr-o firma in care sunt asociat? popescuvas popescuvas Buna ziua! Am o dilema si sper sa ma puteti ajuta. Sunt asociat intr-un Srl cu 35% din actiuni, societate care are 3 asociati ( eu cu 35%, al 2-lea cu 10% si ... (vezi toată discuția)
Asociati cu parti sociale egale nu se inteleg dennisnic dennisnic detin 50%parti sociale intr-o societate comerciala la care sunt si administrator . Celelalte 50% sunt detinute de un alt asociat . Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma Almaro_1 Almaro_1 Buna ziua Stiu ca sa mai discutat despre acest subiect dar poate intre timp legislatia s-a mai schimbat si nu vreau sa fac o nelegalitate Am o firma care ... (vezi toată discuția)