avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma

Buna ziua
Stiu ca sa mai discutat despre acest subiect dar poate intre timp legislatia s-a mai schimbat si nu vreau sa fac o nelegalitate
Am o firma care este infiintata in anul 2000 si sunt unic asociat ,acum din cauza conditiilor economice am hotarat sa o vand, mentionez ca firma are datorii in jur de 4500 lei insemnand utilitati si impozit pe cladire(sediu)
Vreau sa stiu ,cum se face vanzarea firmei , ce se intampla cu toate actele din arhiva societatii se predau noului administrator?,suma incasata pentru vanzarea firmei trebuie declarata undeva? se plateste impozit? trebuie facut act de vanzare cumparare pentru apartamentul care este al firmei? sau pur si simplu ma duc la ORC si se face un act prin care predau tot noului administrator?
Cum trebuie procedat ca totul sa fie in legalitate ca fereasca sfantu sa nu am probleme pe mai tarziu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 12:32, 26 Mai 2010
ca sa fiti linistit ca faceti treaba buna fara probleme , apelati la un expert pentru intocmirea formalitatilor de vanzare catre alta firma sau un lichidator , cealata parte cui vindeti preia tot inclusiv datoriile dar si activele, si totul se preda noului asociat ,
Ca principiu, "vanzarea" unei societati comerciale se face prin incheierea unui contract de cesiune de parti sociale intre cedent si cesionar, o hotarare AGA si alte acte.
Toate actele din arhiva societatii trebuiesc predate noului asociat.
Suma rezultata din vanzare nu trebuie declarata, dar in situatia in care pretul cesiunii va fi mai mare decat valoarea de capital al partilor sociale, exista obligatia achitarii impozitului aferent cesiunii.
Daca apartamentul este proprietatea societatii comerciale nu trebuie incheiat un contract de vanzare cumparare.
Va sfatuiesc sa apleati la serviciile unui avocat care sa va ajute in tot ceea ce priveste cesiunea si inregistrarea la ORC.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala carmen34 carmen34 Doresc sa cumpar de la o persoana o societate comerciala care nu are datorii si care are certificat fiscal de vanzare a societatii.Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Vanzare srl cu datorii sorescu_i sorescu_i Buna ziua! Trebuie sa fac cesionarea partilor sociale ale unui srl cu datorii (la alte doua srl-uri ). Partile soc vor fi vandute la valoarea nominala din ... (vezi toată discuția)