avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ca parinte custode sunt obligata sa anunt parintele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ca parinte custode sunt obligata sa anunt parintele separat daca las copilul in grija mamei?

Buna ziua.

Sunt parinte custode iar tatal separat locuieste in alt oras.
Avem un accord parental extrem de bine pus la punct si asupra caruia am agrea de comun accord sa il respectam.

Am primit de la fostul sot solicitarea urmatoare si nu stiu care sunt limitele in care eu trebuie sa ii raportez plecarile mele, ca de exemplu examene in afara localitatii de resedinta care se intind pe un weekend in care copilul este ingrijit de catre mama mea la domiciliul meu. Va rog sa ma lamuriti. Ma simt inconfortabil sa-i raportez lui fiecare deplasare.Mentioneza ca mama are referinte positive si nu se poate lega de un statut negative al acesteia, altul decat frustrarile sale personale.
"cand copilul nu este cu tine eu trebuie sa fiu informat despre situatia aceasta. Trebuie ca si eu sa fiu de acord cu persoanele alaturi de care isi petrece timpul si educatiile scolara, morala, psihica si sufleteasca pe care le primeste.

Eu sunt o persoana deschisa multiplelor solutii. Totusi sunt anumite persoane care pot avea influente negative asupra lui Filip, alaturi de care doresc ca el sa petreaca timp foarte limitat sau sa nu petreaca deloc.

De aceea te rog ca pe viitor sa ma anunti din timp legat de vointa ta de a sta departe de copil cu scopul de a iti rezolva problemele personale sau cu alte scopuri. Te rog ca pentru perioadele in care nu te ocupi sau nu esti alaturi tu de copil sa ma anunti atat perioada cat si solutiile viabile pe care le-ai gasit pentru el pentru a iti rezolva problemele. In concordanta cu cele exprimate anterior, solutiile pe care tu le indici trebuie sa tina cont si de vointele mele de dezvoltare armonioasa a copilului nostru si sa fim amandoi de acord asupra acestora."
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
Michaela2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: kera , utilizator 16:40, 9 Iunie 2017
Nu aveti nicio obligatie. Cat timp copilul are domiciliul la dvs procedati asa cum socotiti mai bine. Autoritatea parinteasca comuna inseamna decizii comune DOAR cu privire la: tratamente medicale complexe, interventii chirurgicale, schimbarea felului invataturii. Nu-i place sa va dea in judecata! Daca raspundeti prima oara, asta se transforma intr-o forma de a va controla vitaa. Ii explicati o data si gata.
Nu poate obtine schimbarea domiciliului, dar daca va cheama in instanta ptr asta angajati-va avocat si cereti-i cheltuieli de judecata, asa poate se invata minte sa nu mai abuzeze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
proastasatului, utilizator
multumesc frumos pentru raspunsuri.
Doamna, de principiu ar fi bine pentru copil ca ambii sa gasiti solutii impreuna. Sa va dati raportul si sa va intrebati reciproc. Normal ar fi ca celalalt parinte sa fie zona dv. de reechilibrare in caz ca nu stiti cum sa procedati intr-o anume situatie, in caz ca sunteti obosita etc. Ar trebui sa conteze mai mult decat politistul, iar parerea celuilalt parinte se limiteaza la copil. Nu ne intereseaza daca in cazul unei solutii bune pentru copil ii place sau nu unuia dintre parinti, ne intereseaza doar sa fie bine pentru copil.
Daca insa o parte gaseste o solutie si celeilalte nu-i place,o ignorati daca nu vine cu o contrasolutie.
Nu, nu poate obtine din aceasta cauza schimbarea domiciliului minorului, ca nu arata ca el a gasit o solutie mai buna pentru copil, ci ca doar habar nu are ce solutie ar trebui gasita si discuta in contra solutiei dv.
AVLIL a scris:

Doamna, de principiu ar fi bine pentru copil ca ambii sa gasiti solutii impreuna. Sa va dati raportul si sa va intrebati reciproc. Normal ar fi ca celalalt parinte sa fie zona dv. de reechilibrare in caz ca nu stiti cum sa procedati intr-o anume situatie, in caz ca sunteti obosita etc. Ar trebui sa conteze mai mult decat politistul, iar parerea celuilalt parinte se limiteaza la copil. Nu ne intereseaza daca in cazul unei solutii bune pentru copil ii place sau nu unuia dintre parinti, ne intereseaza doar sa fie bine pentru copil.
Daca insa o parte gaseste o solutie si celeilalte nu-i place,o ignorati daca nu vine cu o contrasolutie.
Nu, nu poate obtine din aceasta cauza schimbarea domiciliului minorului, ca nu arata ca el a gasit o solutie mai buna pentru copil, ci ca doar habar nu are ce solutie ar trebui gasita si discuta in contra solutiei dv.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil lasat in grija bunicilor dorel13 dorel13 prin hotarare judecatoreasca autoritatea parinteasca asupra unui minor este exercitata in comun de catre parinti, domiciliul minorului este la mama. Mama ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului danyela2003 danyela2003 Buna ziua Am un nepot in varsta de 14 ani care sta cu tatal,in urma divortului el hotarand sa creasca baiatul iar sotia fata.Azi l-a dat afara din casa si i-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent!!! cris76 cris76 Buna ziua, Sunt o mama divoratata si urmeaza sa plec in strainatate, pentru o perioada de 6 luni. Copilul in varsta de aproape 10 ani se afla in custodia ... (vezi toată discuția)