avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expert judiciar care si-a pierdut aceasta calitate in ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expert judiciar care si-a pierdut aceasta calitate in timpul procesului

obiect process: granituire - litigiu din 2009*;
instanta a dispus administrarea probei cu expertiza topo - au fost desemnati 3 experti. cauza inca nu s-a solutionat, dispunandu-se refacerea exertizei/ intocmirea unor suplimente la expertiza.
in prezent, unul dintre expertii desemnati nu mai are calitatea de expert judiciar ... mai poate participa la intocmirea unui nou supliment de expertiza in conditiile in care si-a pierdut calitatea de exp. judiciar?
imi puteti indica temeiul legal?
tks
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:53, 2 Iunie 2017
Daca nu mai detine autorizatia emisa de MJ, nu mai figureaza in tabelul publicat pe site-ul MJ, persoana nu mai poate efectua expertize tehnice judiciare. In acest caz se anunta instanta de judecata si completarea raportului de expertiza se efectueaza de ceilalti 2 experti desemnati.
OG nr. 2 / 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara,
-art.11*)
(1) Persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 10 este înscrisă în tabelul nominal cuprinzând experţii tehnici judiciari, întocmit, pe specialităţi şi pe judeţe, de Biroul central pentru expertize tehnice judiciare.
(2) Calitatea de expert tehnic judiciar şi specializarea acestuia se dovedesc cu autorizaţia de expert tehnic judiciar, eliberată de Biroul central pentru expertize judiciare din Ministerul Justiţiei.
(3) Tabelul nominal cuprinzând experţii tehnici judiciari, cu datele de identificare, întocmit pe specialităţi şi pe judeţe, în funcţie de domiciliul acestora, se publică anual pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi se transmite birourilor locale pentru expertize judiciare tehnice şi contabile din cadrul tribunalelor.
*) A se vedea art. II din Legea nr. 208/2010, articol reprodus în nota 3 de la sfârşitul textului actualizat.
Cinstit si corect , pefect legal , un lucru inceput rebuie finalizat, deci trebuie sa participe impreuna cu ceilalti colegi pana la finalizarea lucrarii si a lucrarilor incredintate.
Anuntarea instantei de judecata este obligatorie. Daca instanta isi asuma participarea, in conditiile existente, expertul poate continua.
Din propria experienta, dupa ce am fost radiat, la cerere, din lista MJ, am instiintat instantele care m-au desemnat in alte dosare, dar si pentru a da raspuns la unele observatii formulate de parti in apel, la raportul de expertiza, despre situatia existenta, iar instantele nu si-au asumat responsabilitatea ca sa continui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert parte Anatol2017 Anatol2017 Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)
Expert parte ContSters315143 ContSters315143 Ce act legislativ( nr, art) reglementeaza incepand cu 01.04.2014 faptul ca expertul parte trebuie sa fie obligatoriu [u]expert tehnic judiciar[/u]? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Expertiza si evaluare ContSters315143 ContSters315143 Am nevoie de un expert -parte care sa fie si expert tehnic judiciar in specialitatea constructii (expertiza casa)si evaluator ANEVAR.(evaluare apartament ... (vezi toată discuția)