Exista anumite legi sau o metodologie-cadru pe care institutiile de invatamant private trebuie sa o respecte la organizarea concursului de admitere?
Mai precis, copilul a participat la concurs. Nu ni s-a spus in prealabil cate locuri disponibile sunt, nici cati candidati concureaza. Ni s-a dat de inteles ca sunt locuri suficiente, insa foarte vag si diplomat... Nu a existat nici un fel de lista cu candidatii afisata la locul examenului.
Rezultatele le-am primit pe e-mail si ni s-a spus doar nota propriului copil si ca nu a fost admis, fara a vedea lista completa cu notele tuturor candidatilor, in ordine. Adica lipsa completa de transparenta. Rezultatul a fost cu atat mai surprinzator, cu cat copilul a luat un punctaj foarte mare, aproape maxim (39 de puncte din 40).
Am ramas cu un gust amar. Am cerut explicatii, dar nu am primit niciun raspuns (e-mail fara raspuns, telefon inchis).
Copilul s-a pregatit foarte mult si a avut o lucrare aproape perfecta. Acum trebuie sa ii explic, din motive pe care nu le cunosc si nu le inteleg, ca nu a fost admis.
Intrebarea este: aceste scoli private nu se supun unor legi sau metodologii-cadru generale privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere? (asa cum exista pentru invatamantul de stat)