avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Organizare examen de admitere in invatamant privat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Organizare examen de admitere in invatamant privat

Buna ziua,

Exista anumite legi sau o metodologie-cadru pe care institutiile de invatamant private trebuie sa o respecte la organizarea concursului de admitere?

Mai precis, copilul a participat la concurs. Nu ni s-a spus in prealabil cate locuri disponibile sunt, nici cati candidati concureaza. Ni s-a dat de inteles ca sunt locuri suficiente, insa foarte vag si diplomat... Nu a existat nici un fel de lista cu candidatii afisata la locul examenului.
Rezultatele le-am primit pe e-mail si ni s-a spus doar nota propriului copil si ca nu a fost admis, fara a vedea lista completa cu notele tuturor candidatilor, in ordine. Adica lipsa completa de transparenta. Rezultatul a fost cu atat mai surprinzator, cu cat copilul a luat un punctaj foarte mare, aproape maxim (39 de puncte din 40).

Am ramas cu un gust amar. Am cerut explicatii, dar nu am primit niciun raspuns (e-mail fara raspuns, telefon inchis).

Copilul s-a pregatit foarte mult si a avut o lucrare aproape perfecta. Acum trebuie sa ii explic, din motive pe care nu le cunosc si nu le inteleg, ca nu a fost admis.

Intrebarea este: aceste scoli private nu se supun unor legi sau metodologii-cadru generale privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere? (asa cum exista pentru invatamantul de stat)

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: FREDU FIN , Consultant fiscal 09:44, 3 Iunie 2017
Sunt institutii private unde se face concurs de dosage, adica depui in dosar si daca platesti taxa de admitere esti acceptat, simplu!

La privat conteaza taxa, nu e important concursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Memoriu suplimentare locuri procurori - 13 noiembrie 2011 ursuletz ursuletz La examenul din aprilie 2008 s-au scos 30 locuri la judecatori si 50 la procurori. Ulterior s-au suplimentat locurile si au intrat 41 de candidati la ... (vezi toată discuția)
Validarea unui concurs emilpop22 emilpop22 Daca a fost afisat rezultatul unui concurs in ziua desfasurarii acestuia iar valitarea nu a fost facuta in termenul legal prevazut de lege, este posibil ... (vezi toată discuția)
Post scos la concurs ContSters79307 ContSters79307 Azi, 06.04.2009 , intrand pe site-ul AJOFM , am vazut ca sunt 2 posturi scoase la concurs , in invatamant ( la o gradinita ) in speta un post de secretara ( cu ... (vezi toată discuția)