avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere la scoala militara de jandarmi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere la scoala militara de jandarmi

Bună dimineața! Prietenului meu i-a fost respins dosarul si cererea pentru admiterea la scoala militara de jandarmi pentru ca a avut media la purtare in anii de liceu 8,9. La dosar a atasat si un document semnat si oferit de liceu cum ca nu a primit aceasta scadere a notei la purtare pentru comportament violent, ci doar pentru absente nemotivate.
În condițiile în care, cei care au absolvit studii de învățământ unde nu au avut punctaj pentru purtare, sunt admiși fara acest criteriu.
Exista vreo cale legala pentru a contesta, avand sanse de a fi admis?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
dumitracheraluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:45, 28 Octombrie 2025
În România nu exista studii liceale fără note la purtare. Prietenul poate contesta respingerea dosarului, dar sunt șanse mici de succes. Legea nu prevede ca nota la purtare sa fie scăzută din cauza unor violențe. Legea nu face diferența între absente și alte cauze.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
adrian@13, utilizator
Jandarmeria fiind un corp militar , are reguli de armata . Prin urmare , are relevanta si capacitatea candidatului de a se supune disciplinei . Ori , pare ca prietenul dvs. nu prea o are …

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere școala de poliție teoteo139 teoteo139 Am media la purtare pe cei 4 ani de liceu 8.25, ce as putea face ca sa fiu acceptat la școala de poliție, o cerere sau ceva. Presupun ca este o modalitate ... (vezi toată discuția)
Media la purtare si admiterea la scolile de politie. RobertChristian RobertChristian Buna ziua, as vrea sa particip la concursul de admitere desfasurat de scoala de agenti de politie. Problema mea este ca din cauza absentelor media mea la ... (vezi toată discuția)
Copil de cadru militar declarat neadmis la liceul militar, după etapa de departajare a mediilor finale a candidaţiolor declaraţi admişi la celelalte etape printre. ContSters160566 ContSters160566 Bună seara. Am o problemă puţin mai complicată cred... şi anume: Anul trecut, fiul meu, copil de cadru militar în activitate, s-a decis să se ... (vezi toată discuția)