Am doi copii minori si vreau sa divortez.
Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer pensie de intretinere, dupa divort
Exista adtfel de declaratie la notariat?
Cum sa negociez ca sa ne ramana noua apartamentul?
Multumesc
Asa suna titlul topicului si doamna trebuie sa inteleaga bine relatia juridica.
Eu sfatuiesc ca pe divort sa se fixeze pensia cf legii iar pe partaj sa-si fixeze ei sulta doamnei ca fiind echivalentul pensiei. Din 3 in 3 luni isi pot face schimb de chitante descarcatoare.
Pe de alta parte, daca minorii sunt mici, apartamentul nu e f valoros si tatal are salariu bun, aceasta tranzactie, pe moment convenabila mamei, s-ar putea sa nu fie in interesul minorilor, pe tremen lung.
Daca taticul ar avea si pe viitor acelasi venit, inca 8 ani ( nu se imbolnaveste, nu isi pierde serviciul, nu moare..), ar plati pensie in total 30720 de euro pana ar implini copiii ( pe rand)18 ani.
Sulta ati plati 25000 de euro , asta daca va intelegeti amiabil si nu ati mai avea costuri si cu un proces.
Mi se pare o intelegere echitabila pt fiecare parte, pentru parinti , cel putin.
V-am zis, partea lui, ar putea-o da copiilor direct, nu dvs, ca sa va luati dvs cota parte din bun pe banii copiilor .
Acuma, gandindu-va la copii, vedeti care e interesul lor- sa ramana in casa lor, dar poate cu venituri mai mici sau sa stea cu chirie, cati oti putea-o plati..ca daca ar fi sa lasati lucrurile separat- pensia, pensie si partajul, partaj. omul ar plati pensie cel mult 1500, dar e dreptul lui la jumatate din casa, va trebui sa vindeti daca nu ii puteti da sulta ( si daca faceti un imprumut, 25 mii , se vor transforma inspre 40 mii pe niste ani) si luati partea dvs 25000 ( asta daca vindeti cu 50 mii), dar veti locui cu chirie,
Divort
Nicu tanasoiu
La notar se poate divorta cu 3 copii minori? Eu, ca tata doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei ... (vezi toată discuția)