avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, sotul meu este copil unic, nu are copii din alta casatorie, a construit o casa impreuna cu fosta sotie( terenul si casa fiind pe numele soacrei).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:36, 2 Iunie 2017
Copilul cui, al lui nu ?
Nu inteleg daca copilul din prima casatorie a dvs sau a sotului.. Daca e al dvs, nu il mosteneste legal pe sotul dvs decat daca ii lasa testament.

Dvs mosteniti 1/4 si copilul lui, 3./4 din ce are sotul la data decesului.
Soacra a decedat ? ca din ce scrieti, ea e proprietar.
Sotul a decedat, el primul si apoi soacra, invers sau niciunul ?

Pai deocamdata totul e al soacrei. Nici macar al sotului nu e.
Cand soacra nu va mai fi in viata, se va dezbate succesiunea, iar sotul va ramane unic mostenitor.
Ulterior, la decesul sotului veti mosteni dvs, ca sotie supravietuitoare o cota de 1/4, iar copilul din prima casatorie 3/4.
Bună ziua,

Din punctul meu de vedere, dacă este vorba despre copilul lui, așa cum vi s-a explicat mai sus, veți moșteni o cotă de 1/4 iar copilul restul de 3/4 din tot patrimoniul soțului. După ce decedează soacra (dumneavoastră neavând vocație la moștenire) urmează ca succesiunea după aceasta să se dezbată între moștenitorii acesteia în viață. Dacă nepotul e unic moștenitor, va moșteni toată averea, dacă soacra nu lasă testament în beneficiul altcuiva.
Copilul este al meu din prima casatorie. Sotul nu are copii nici din prima casatorie nici al nostru impreuna. Soacra traieste si este proprietara. Fratele soacrei mele are 1/16 parte la proprietate, dar intentioneaza sa-si cedeze partea in favoarea acesteia.
Soacra inteleg ca e in viata, bine mersi. Ea e proprietar, cand va deceda, ce are ea va fi mostenit de sotul dvs. daca el va fi in viata atunci.
Nici dvs si nici copilul dvs nu o mosteniti pe soacra dvs, si doar dvs va mosteniti sotul, nu si copilul dvs. daca nu i-o lasa ceva prin testament.
Daca soacra e in viata sa va decedeaza sotul inaintea ei, dvs nu veti mai mosteni ce are soacra acum, ci frati-su.

Alte discuții în legătură

Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Pentru o mostenire t0mmy t0mmy soacra mea s-a recasatorit a2a oara.are din prima casatorie 2 baieti si din a 2 casatorie o fata,nevastamea.socrul meu mai are si el din prima casatorie 2 ... (vezi toată discuția)