avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, sotul meu este copil unic, nu are copii din alta casatorie, a construit o casa impreuna cu fosta sotie( terenul si casa fiind pe numele soacrei).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:36, 2 Iunie 2017
Daca sotul meu dobandeste proprietatea printr-un contract de vanzare cumparare, aceasta intra la partaj in eventualitatea unui divort? (sau doar ce contruim noi impreuna)
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
angtatiana, utilizator
Intra la partaj fiindca il dobandeste in timpul casatoriei.
Daca il cumpara, intra la partaj ca se cheama ca " ati cumparat impreuna ", daca i-l doneaza, va fi bunul lui propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Pentru o mostenire t0mmy t0mmy soacra mea s-a recasatorit a2a oara.are din prima casatorie 2 baieti si din a 2 casatorie o fata,nevastamea.socrul meu mai are si el din prima casatorie 2 ... (vezi toată discuția)