avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie instanta Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie instanta Custodie copil

Buna seara,

Numele meu este Marius si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra in legatura cu decizia unei instante de pe sector 6 Bucuresti.

Timp de 6 ani am avut o relatie cu o fata ( ne casatoriti legal) din care a rezultat o fetita avand acum varsta de 3 anisori.

De anul trecut din februarie (2016) concubina mea a parasit domiciliu conjugal si totodata parasindu-si si fetita noastra .

Anul trecut (2016 ) in octombrie am decis sa o dau in judecata pentru obtinerea custodiei minorei .

Mentionez ca mama minorei este:
1. consumatoare de droguri
2. nu are un loc stabil de munca pe perioada nedeterminat ci determinata
3. timp de un an jumate nu s-a implicat in cresterea si educarea minorei
4 . timp de un an jumate nu si-a vizitat minora

In urma deciziei instantei ( data astazi 31.05.2017) s-a hotarat costodie comuna si minora sa aibe domiciliu la mama ( mentionez incadata ca mama nu si-a vazut minora de cand a parasit domiciliu).

Intrebarea mea la dumneavoastra este:

Pot incredinta minora mamei pana aceasta nu vine cu actul care atesta ca minora ia fost incredintata de catre instanta?

Va multumesc mult si va rog din suflet sa ma ajutati .

O seara frumoasa!

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:04, 2 Iunie 2017
Sentinţa e executorie din momentul pronunţării, nu păţiţi nimic dacă încrednţaţi fetiţa mamei.
Dar cum va reacţiona fetiţa? O cunoaşte pe mamă? Mama ştie ce mâncare îi place, care îi sunt obiceiurile, la ce este sensibilă, etc. din moment ce a fost complet dezinteresată de fetiţăă?
Deci sentinţa se va putea executa silit din momentul comunicării.
Chiar dacă câştigaţi la apel, în perioada dintre comunicare şi decizia din apel, mama poate lua fetiţa şi prin executare silită.
Sentinţa e ciudată. Dvs. aţi demonstrat tot ce aţi scris aici şi în instanţă?
Nu dati fetita pana cand mama nu vine cu executorul judecatoresc. Pana atunci, tineti-ne la curent cu orice primiti de la executor (doar acesta conteaza!).
Intre timp, in termenul legal, formulati apel dupa ce veti primi motivarea instantei de fond.
V-ar trebui, totusi, un avocat.
Probabil ca nu ati dovedit ca este consumatoare de droguri.
Poate conta si ce consuma si alte aspecte.

Declarati apel prin avocat daca va permiteti pentru a va judeca la modul serios si sa fie motivat ca lumea apelul.
Stati rau daca ati pierdut la prima instanta.
Mama a făcut întâmpinare, a făcut apărări în cauză ?
Bună ziua. De ce nu faceți apel la hotărârea pronunțată în dosarul pe fond? Întâi trebuie comunicata aceasta hotărâre. Deocamdată nu TB sa dați fata mamei sale. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Vizita minora UTILIZ UTILIZ Buna, Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor Kasdeya Kasdeya În 2014 s-a pronunțat divorțul de fosta soție,iar domiciliul fiicei mele,care la vremea respectivă avea 7 ani a fost stabilit la mama. În 2017 ,fetița ... (vezi toată discuția)