avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Intelegere amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Intelegere amiabila

Buna ziua am un proces pe cale sa inceapa,intr-o luna ar trebui sa fie primul termen,in care cineva mi-a provocat pagube pe proprietatea mea as dori sa stiu care este procedura legala de a ajunge la o intelegere pentru plata daunelor fara a mai fi nevoie de proces?este nevoie de un mediator?
Cel mai recent răspuns: Zliving , utilizator 14:05, 2 Iunie 2017
Puteți face o înțelegere și în cadrul procesului sau înainte de proces. Dacă faceți o înțelegere amiabilă înainte de proces, puteți încheia la notar un act pe care să-l transmiteți apoi și instanței de judecată. Ca urmare a acordului, cererea de chemare în judecată va rămâne fără obiect.
Nu este obligatoriu ca înțelegerea să se facă la un mediator, ci important este să vă înțelegeți.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Puteti apela la un mediator,aveti varianta incheierii unei tranzactii in fata instantei etc.Important este ca partea adversa sa doreasca solutionarea amiabila a conflictului ,in caz contrar oricate diligente faceti doar instanta este singura solutie.
Va multumesc pentru raspunsuri.Au fost de mare ajutor.Toate cele bune.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am o mica întrebare,acum câteva zile am avut un accident ... Andrei Malus Andrei Malus Buna ziua,am o mica întrebare,acum câteva zile am avut un accident usor fara victime,am derapat pe un drum de tara și și am lovit un gard a unui om,am ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna mediator? gargaritarita gargaritarita Unde se gasesc acesti mediatori ?Sunt angajati in cadrul Judecatoriilor sau sunt Cabinete particulare ? Care este rolul lor in cadrul unui proces? (vezi toată discuția)
Solutie amiabila dosar succesiune - cum procedam? pasalegaviorela pasalegaviorela Buna seara . Miercuri am prima infatisare intr-un proces de succesiune , dar am cazut de acord cu parata sa ne intelegem si sa facem o tranzactie . Sfatuiti-ma ... (vezi toată discuția)