avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Intelegere amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Intelegere amiabila

Buna ziua am un proces pe cale sa inceapa,intr-o luna ar trebui sa fie primul termen,in care cineva mi-a provocat pagube pe proprietatea mea as dori sa stiu care este procedura legala de a ajunge la o intelegere pentru plata daunelor fara a mai fi nevoie de proces?este nevoie de un mediator?
Cel mai recent răspuns: Zliving , utilizator 14:05, 2 Iunie 2017
Puteți face o înțelegere și în cadrul procesului sau înainte de proces. Dacă faceți o înțelegere amiabilă înainte de proces, puteți încheia la notar un act pe care să-l transmiteți apoi și instanței de judecată. Ca urmare a acordului, cererea de chemare în judecată va rămâne fără obiect.
Nu este obligatoriu ca înțelegerea să se facă la un mediator, ci important este să vă înțelegeți.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Puteti apela la un mediator,aveti varianta incheierii unei tranzactii in fata instantei etc.Important este ca partea adversa sa doreasca solutionarea amiabila a conflictului ,in caz contrar oricate diligente faceti doar instanta este singura solutie.
Va multumesc pentru raspunsuri.Au fost de mare ajutor.Toate cele bune.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la mediator puncuskaa puncuskaa daca intr un dosar penal ca faptuitor ma apelez la un mediator iar partea vatamata pur si simplu nu se prezinta (distanta fiind destul de mare)la respectivul ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna mediator? gargaritarita gargaritarita Unde se gasesc acesti mediatori ?Sunt angajati in cadrul Judecatoriilor sau sunt Cabinete particulare ? Care este rolul lor in cadrul unui proces? (vezi toată discuția)
Medierea conflictelor in penal tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Legiuitorul roman acorda o atentie deosebita aplicarii medierii in domeniul Dreptului Penal. Articolele 67-70 din Legea nr. 192/2006 prevad dispozitii speciale ... (vezi toată discuția)