avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Executare suspendata care se executa in continuare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Executare suspendata care se executa in continuare

O societate a primit in anul 2000 o amenda de la D.G.F.P. La timpul respectiv a fost contestata executarea si s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca de suspendare a executarii amenzii "pana la clarificarea situatiei". In momentul de fata amenda apare ca si creanta intr-un dosar care se afla la judecatorul sindic deoarece societatea respectiva a intrat in faliment. Va rog sa-mi spunei ce se poate face acum? poate fi contestata creanta respectiva de administratorul special? Unde se depune aceasta contestatie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:37, 25 Septembrie 2009
Bine, dar din 200 pana in prezent, situatia a fost clarificata? Ce s-a intamplat cu actul de control? Daca este posibil, va rugam sa ne dati mai multe informatii.
in sentinta scrie asa: " admite contestatia la executare formulata de contestator X impotriva intimatei D.G.F.P.... dispune anularea formelor de executare...pana la solutionarea plangerii lui X"
de atunci nu se mai stie nimic de acea plangere. nimeni nu a mai facut nimic insa amenda apare in cererea introductiva a D.G.F.P. si in tabelul definitiv de creante.
valeriugreceanu a scris:

in sentinta scrie asa: " admite contestatia la executare formulata de contestator X impotriva intimatei D.G.F.P.... dispune anularea formelor de executare...pana la solutionarea plangerii lui X"

Sa inteleg ca au fost promovate atat plangere contraventionala cat si contestatie la executare?
DGFP a trecut la executarea silita a unui debit provenind din amenzi contraventionale, desi plangerea suspenda executarea?

In primul rand ar trebui sa aflati cum s-a solutionat plangerea contraventionala. Eu m-as interesa si daca hotararea pronuntata in cauza avand ca obiect contestatie la executare a ramas irevocabila.
Poate societatea comerciala a pierdut litigiul cu DGFP (plangerea contraventionala).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
hotararea pronuntata in cauza avand ca obiect contestatie la executare (pronuntata pe 24.01.2001) nu a fost atacata cu recurs pana in prezent. aceasta a fost investita cu formula executorie pe 30.05.2001. referitor la plangerea contraventionala trebuie sa cer judecatoriei sa-mi comunice modul cum s-a solutionat?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Valeriu Greceanu, Expert judiciar
Judecatoria este instanta de fond, tribunalul este instanta de recurs (stiu, stiati si dvs. :) ).
Esentiala este hotararea pronuntata in cauza avand ca obiect plangere contraventionala, acea solutie va trebuie. Daca societatea comerciala a castigat, definitiv si irevocabil, amenda nu trebuia trecuta in tablou.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o amenda de circulatie rutiera, pe care am contestat-o in termenul legal. M-am judecat cu Politia ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contravenþie - nefondat SC QCERT SRL SC QCERT SRL Daca, in urma unei plingeri de anulare proces verbal de contravenţie care initial nu a prezentat nici o dovada / fotografie a faptului că am circulat cu ... (vezi toată discuția)