avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reclamatie pentru constructie fara autorizatie si fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reclamatie pentru constructie fara autorizatie si fara act de proprietate

Buna ziua, am un teren si in vecinatatea mea cineva, x ? intentioneaza sa construiasca un imobil, dupa ce a facut gardul persoana x, vecinii m-au informat ca nu are acte pentru teren acest individ, am facut o verificare la cadastru si apare o persoana y? din 1928 ultima vanzare inregistrata, persoana ce nu este aceiasi cu persoana x. Am reusit sa gasesc mostenitorul si au zis ca merg sa se intereseze la primarie pentru situatia exacta, nestiind intentiile persoanei x. In schimb persoana x sustine ca are acte de proprietate si ca primaria ii ofera ajutor pentru construirea unei case si nu are nevoie de autorizatie....mentionez ca individul x este de etnie rroma, terenul figureaza in CF cu o suprafata de 220mp desfasurat pe o lungime de 35 m pe 7m in punctul cel mai lat si ca exista in acte casa de lemn pentru acest CF,dar fizic este demolata de ani de zile. Eu am facut sesisare la primarie referitor la constructia gardului pana sa gasesc posibilii mostenitori dar nu am primit nici un raspuns(1 an a trecut), intrebarea mea este ce fel de acte poate sa aiba persoana x tinand cont de mostenitori si situatia data si daca primaria incurajeaza un astfel de abuz in cazul in care nu exista acte cum pot sa opresc persoana x sa nu se apuce de constructie si unde pot sa fac reclamatie primariei pentru acest comportament?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:25, 19 Februarie 2015
nu puteti intenta nici o actiune pt ca imediat se va demonstra lipsa calitatii procesuale active...cu alte cuvinte nu puteti sa va opuneti atata timp cat institutiile indreptatite nu iau nici o masura si mai ales prin faptul ca acel rrom nu va prejudiciaza pe dvs cu absolut nimic.

av.m.vasilescu
dar daca incepe constructia fara autorizatie puteti face o reclamatie la primarie ( serviciul disciplina in constructii) si la ISC (inspectoratul in constructii)
Institutiile indreptatite in frunte cu primarul urmaresc sa-i mute pe acesti rromi de langa casa lor fapt ce nu ma deranjeaza atata timp cat au acte in regula, daca eu dovedesc ca nu au acte si primaria incurajeaza astfel de fapte, eu va intreb atunci stimabile avocat la ce folos mai platesc taxe si impozite si mai mult de ce sa mai muncesc cand pot sa fac si eu la fel (UN FEL DE UZUCAPIUNE FORTATA, cred ca urmaresc)? stiu ca legea se poate interpreta, dar sa nu se respecte de loc?
Va multumesc
Acum stiu ca raspunsul dat de dl. avocat nu este tocmai multumitor ptr. dvs. ... insa din pacate nu prea aveti ce face ...
”Uzucapiunea fortata” despre care vorbiti nu va functiona pentru ca uzucapiunea nu opereaza decat daca posesia este pasnica. -printre altele-.
Sustineti ca la cadastru apare ca ultim proprietar mostenitorul lui y.
In aceasta ipoteza mostenitorul lui y ar fi proprietar si interesul ar fi al acestuia de a solicita sistarea constructiei. Sigur va trebui inainte de toate sa dezbata succesiunea sau daca a fost deja dezbatuta sa completeze certificatul de mostenitor si cu aceasta suprafata de teren.
Daca mostenitorul lui y nu este interesat/sau nu are bani pentru sustinerea unui eventual litigiu ati putea sa finantati dvs. aceste cheltuieli dupa ce acesta va face o promisiune de vanzare eventual impreuna cu o procura pentru dvs.
In aceasta ipoteza puteti introduce o actiune in numele proprietarului si solicita sistarea lucrarilor pana la lamurirea situatiei juridice a terenului.
Sigur .. in acelasi timp nu uitati de inspectoratul de stat in constructii si la primarie.
Da multumesc frumos, am sa vorbesc cu mostenitorul de drept sa-mi faca o promisiune de vanzare -cumparare pana finalizeaza actele si o procura pentru a-l reprezenta in cazul in care nu are timp pentru sesizarile catre ISC si primarie.
O zi frumoasa.

Alte discuții în legătură

Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez pentru a scapa de vecini chiriasi, fara a apela la ajutorul autoritatilor locale michellin76 michellin76 Buna seara ! Sunt proprietara unei case situata in vecinatatea unui imobil ce apartine administratiei locale . In ultimii 5 ani am avut numeroase ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)