avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Achizitie de la ruda gradul 1 - conflict de interese?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Achizitie de la ruda gradul 1 - conflict de interese?

Doresc sa achizitionez o cerere brevet inventie de la tatal meu - inventator pentru derularea unei afaceri prin programul Star-up nation.
Stiu ca ma incadrez la punctaj maxim cu activitatea pe care o voi desfasura, dar nu stiu daca este eligibila si aceasta cheltuiala:
1. achizitionarea unei cereri de brevet de inventie - nu este brevet definitiv, ci o cerere in curs de examinare, publicata pe site OSIM;
2. aceasta achizitie ar urma sa se faca de la tatal meu.
Pana la ce grad de rudenie, daca exista acest impediment, nu se poate face o achizitie eligibila in cadrul programului de finantare?
Va rog sa ma ajutati si cu o baza legala, daca se poate.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Nu pot sa brevetez inventii din cauza modificari taxelor aaee aaee Adrian din Lugoj : http://inventiiaea.piczo.com As dorii sa stiu unde se depune si ce taxe trebuie sa platesc pentru a deschide o actiune de recunoastere ca ... (vezi toată discuția)
Detalii start-up nation proiect T.J. T.J. Salutare! Am facut o firma de aproximativ o luna (din iunie 2017) cu cod CAEN principal 6209 - Alte activitati de servicii privind tehnologia ... (vezi toată discuția)
Se considera dubla finantare? B0gdan84 B0gdan84 Buna ziua, Am o nelamurire. Ca urmare a acceptarii in programul Start UP Nation 2017 am angajat o persoana inscrisa la AJOFM in cautarea unui loc de munca. ... (vezi toată discuția)