avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Geam baie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Geam baie vecin

Buna ziua.
Am cumparat o casa acum un an. Vecinul avea casa aproape lipita de a mea, el având un geam la baie care dădea fix in curtea mea. Acum eu am mai construit o mansarda si din pacate a trebuit sa-i acopăr geamul in proporție de 95%, nu aveam cum sa fac altfel.
Bineînțeles ca s-a supărat si mi-a spus ca el are o înțelegere notariala cu vechiul proprietar pentru acest geam (eu nu am vazut acel act).
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 10:12, 6 Iunie 2017
Buna ziua,
Va poate, cel mult, da in judecata.
Cand ati construit etajul ati avut aprobarea vecinului?
Daca da atunci asta este daca nu e bai.
Va trebui sa-i asigurati aerisirea baii.
"a trebuit sa-i acopăr geamul in proporție de 95%, nu aveam cum sa fac altfel. "

I-ati luat doar lumina sau /si aerisirea, fiindca geamul de la baie se face pt aerisire nu pt vedere. Daca vecinul poate aerisi nu e nicio problema ca nu mai are vedere spre curtea dvs.
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Știind ca este un vecin mai dificil, normal ca l-am anunțat ca vreau sa fac mansardare si a fost de acord.
Nu sunt de rea voința si chiar am vrut sa-i las geamul de la baie,dar constructorul nu avea cum sa-mi faca acoperișul altfel. I-am si sugerat ca poate sa-si înalte el putin geamul mai sus.
Chiar daca ar fi, ințelegerea a facut-o cu vechiul proprietar, nu cu mine, regula :noi proprietari noi înțelegeri nu?
Pot găsi un model pe site de înțelegere notariala sa vad si eu ce conține acest document
Intr-adevăr I-am luat lumina nu si aerisirea, el poate aerisi daca isi lasa geamul rabatat.
Multumesc frumos
Atunci nu-i nicio problema, nu i-ati incalcat niciun drept.El era in ilegalitate avand vedere inspre curtea dvs. Model de intelegere notariala nu gasiti, nu exista un astfel de act.Probabil e vorba de un acord scris intre fostul proprietar si vecin autentificata la notar.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ... animis25 animis25 Buna. O intrebare. Am o camera fara geam si as dori sa pun unul strict pr aerisire. Lung pe orizontala, cam la inaltimea celor ce se pun in baie sau mai ... (vezi toată discuția)
Apartament in zona centrala cu fereastra orientata spre curta vecinului Gheorghe U Gheorghe U Buna ziua! Am cumparat in Oradea in zona centrala un apartament la casa care are una dintre ferestre(dimensiune 150x150) orientate spre curtea vecinului si nu ... (vezi toată discuția)
Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)