avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... sechestru marca inregistrata la OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

sechestru marca inregistrata la OSIM

Buna ziua, as vrea sa aflu opinia dvs, cu privire la aplicarea sechestrului de catre executorul judecatoresc, la cererea unui creditor, asupra "marcii" pe care debitorul sau o are inregistrata la OSIM si daca aveti idee in ce masura instanta de executare ar admite incuviintarea asupra unei astfel de executari.
....Daca art. 39 al.2 din Legea 84/1998 permite transmiterea drepturilor asupra marcii in cazul urmaririi silite a titularului acesteia, cum se realizeaza efectiv acest transfer din patrimoniul debitorului in cel al creditorului sau al unei alte persoane interesate.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniela David , Consilier juridic 09:49, 28 Septembrie 2009
daniela david a scris:
Buna ziua, as vrea sa aflu opinia dvs, cu privire la aplicarea sechestrului de catre executorul judecatoresc, la cererea unui creditor, asupra "marcii" pe care debitorul sau o are inregistrata la OSIM si daca aveti idee in ce masura instanta de executare ar admite incuviintarea asupra unei astfel de executari.
....Daca art. 39 al.2 din Legea 84/1998 permite transmiterea drepturilor asupra marcii in cazul urmaririi silite a titularului acesteia, cum se realizeaza efectiv acest transfer din patrimoniul debitorului in cel al creditorului sau al unei alte persoane interesate.
.
Buna ziua,

Marcile inregistrate, clasificate cf. Clasificarea Internaţională a Mărcilor de la Nice (Nisa) sunt bunuri intangibile, altele decat cele financiare (precum patente, licente, sau know how) care, uneori, au o valoare comerciala.
In acest context, nu vad de ce "marcile" nu ar putea face obiectul unui sechestru asigurator.
De asemenea, nu vad in ce masura instanta de executare nu ar admite incuviintarea asupra unei astfel de executari, in conditiile legale citate de Dvs.
Transmiterea drepturilor de proprietate asupra marcii este posibila si cred ca instanta, prin solutionarea actiunii de incuviintare, va dispune masurile necesare si adecvate.
Cu stima,
Multumesc pentru ajutor.
Dupa ce voi pune in practica masura privitoare la sechestru, revin cu noutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator, executare silita, faliment ContSters223764 ContSters223764 In cazul recuperarii unei creante, creditorul (PF) detine sechestru asigurator pe un numar de actiuni (5%) detinute de debitoare la o alta societate, care a ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)