avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am si eu o problema imensa si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta macar cu un pont:

Bunicii mei ( ambii decedati ), au 1 apartament si 2 lozuri de teren (case la curte). Ei au 4 copii (2 baieti, 2 fete). Problema este ca in perioada cand au decedat, toti cei 4 copii au inceput succesiunea, dar din motive ca erau nevoiti sa piarda fiecare o parte din locuinta, au abandonat procesul...
Familia e destul de mare, iar problema e destul de complexa (nu stiu cum sa va explic).
Fiica 1 (53 ani): Are o fata si un baiat, ambii de 30+ ani casatoriti si cu copii (baiatul locuieste cu familia lui pe unul din cele 2 lozuri de teren, iar fata locuieste impreuna cu familia ei + mama, adica "fiica 1" in Bucuresti)

Fiica 2 (43 ani): Are o fata de 20 ani casatorita si locuiesc toti impreuna in apartamentul mostenirii

Fiul 1 (51 ani): Are o fata de 32 ani casatorita si locuiesc toti impreuna intr-un apartament cumparat de ei.

*Fiul 2 care este decedat (49 ani)*: Are 2 baieti - Unul casatorit de 28 ani, care locuieste cu sotia si copilul intr-un apartament cumparat de cumparat de ei. Si eu care am 19 de ani si locuiesc pe cel de-al doilea loz de teren singur (Mama mea fiind plecata din tara).

Aici intervine problema. Casa respectiva in care locuiesc a fost impartita prin pereti cu mult timp in urma, iar asa zisii-mei vecini sunt "Fiul 1" si familia lui. Ideea este ca ei nu locuiesc acolo, folosesc locul respectiv ca pe o magazie, doar pentru a dovedi ca e mostenirea lor.

De multi ani, relatia intre noi (verii, unchiul si matusile) este destul de aprinsa (certuri, scandaluri s.a.m.d.), si nu putem cadea la o invoiala ca sa terminam succesiunea pe care au inceput-o de mai bine de 20 de ani si tot nu au realizat-o (deoarece inca trebuiesc platite taxe pentru succesiunea decedatilor)

Intrebarea mea este: Daca as plati singur taxele care sunt in jur de 6.000 lei, as putea sa incep succesiunea sa imi dobandesc mostenirea care mi se cuvine si totodata sa ii dau in judecata pentru ca au refuzat sa se implice?

Am incercat sa explic cat de bine am putut, deoarece am problema de cand sunt mic si am de gand sa o repar eu. Daca nu ati inteles ceva, intrebati-ma.
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 15:48, 7 Iunie 2017
Din cate stiu la mostenire pot veni ( in cazul vostru ) cele doua fiice , fiul 1 si sotia fiului 2 (tatal tau ) daca dansa este vaduva. Daca sunt divortati inainte ca el sa fi decedat atunci mama ta iese din schema si urmatorul pe lista esti tu si fratii tai.
Succesiunea o poate incepe oricare dintre mostenitori , in cazul familiei tale va fi mama ta . Nu stiu sigur si pentru asta e bine sa intrebi la notar daca tu o poti reprezenta avand imputernicire facuta la notar cum ca este de acord s-o reprezinti.
Pentru succesiune aveti nevoie de actele de deces ale bunicilor si tatalui tau , de actele de proprietate , copii dupa CI . O sa aveti nevoie si de doi martori care sa nu fie rude apropiate pentru a certifica numarul mostenitorilor.
Eu am facut succesiunea dupa mama mea acum doi ani . Vezi ca ai mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenirea frați Buffy3 Buffy3 Bună ziua, as dori o informație. Bunicul meu are 2 copii (o fata și un băiat), la moartea bunici fata (mama mea) a încercat sa facă succesiunea însă ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)