avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teeren ocupat de conducta transport gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teeren ocupat de conducta transport gaze

Dupa aplicarea legii de retrocedare terenuri, am primit titlu de proprietate pe vechiul amplasament.
Ulterior la masuratori pentru intabulare am descoperit ca terenul intravilan este subtraversat de o conducta nationala de medie presiune de transport gaze si astfel nu il pot folosi pentru constructii rezidentiale, fiind restrictionat de distantele de siguranta in functionare stabilite prin lege.
Periodic personalul de exploatare al conductelor de gaz patrund pe terenul meu si efectueaza diverse lucrari, fara nici o restrictive sau acord al proprietarului, fiindu-mi incalcata siguranta proprietatii.
Doresc sa stiu, daca in asemenea caz, am dreptul la despagubiri de nefolosinta si ce trebuie sa intreprind pentru a imi recapata dreptul de utilizare fara restritii a terenului a carui proprietar ma aflu.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
gm_mg, utilizator

Alte discuții în legătură

Concesionare teren proprietate primarie trf17ada trf17ada Buna ziua, in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat fara cale de acces mihaibisoceanu mihaibisoceanu Buna ziua, detin un teren retrocedat fara cale de acces, inainte de retrocedare accesul era pe un teren administrat de Romsilva.Romsilva este vecin pe 3 ... (vezi toată discuția)
Speta cu magistrale gaz SarahR SarahR Am o conducta de gaz- magistrala pe terenul meu- fanatie, de pe DN73a. Conducta este la suprafata terenului si ocupa toata latime lu cam 22 m. Terenul nu il ... (vezi toată discuția)