ynocentta a scris:
1-Probabil ca dv cand formulati "factura de intretinere", in fapt ,va referiti la lista lunara de intretinere
Da, este corect.
ynocentta a scris:
2-Exista situatii in care fie proprietarul nu comunica in termen index consum si asociatia consemneaza si calculeaza un consum estimativ,urmand ca ulterior sa realizeze actualizarea indexului si eventual impunerea suplimentului de consum
Da, contorul fiind in scara, este citit de administrator.
Problema ar fii cum ca facturile au fost platite timp de trei luni cu un pret pe m3, ulterior s-a majorat,
petrnu facturile anterioare pretul pe m3.
A doua problema este ca s-au facut recitiri si sa emis factura pe diferenta de contor intre cel estimat si cel citit cu o a doua majorare pe m3.
Vorbim de doua restante, una pe o factura deja platita. Ma scuzati de exemplu dar cum ar fi cazul sa cumpar timp de trei luni paine din magazin, il platesc loc, il consum si dupa trei luni sa vina patronul de ABC sa-l platesc diferenta pentru ca s-a majorat intre timp pretul la faina, dar el a calculat cu pretul vechi. Sorry, nu este legal. Eu am achitat deja.
Cazul doi, dupa o alta perioada sa revina si sa spuna ca am consumat mai multa paine decat calculase el, intre timp se majorase a doua oara pretul la faina si sa platesc si diferenta cu pretul deja majorat de doua ori.
Im privinta mea se poate face majorari, dar calculul trebuie facut cu pretul anterior, valabil la penultima citire. Iarasi majorare ulterioa nu cred ca este legala.
Bineinteles administratorul de atunci a fost schimbata.