avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara o masina de la cineva al carui tata a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara o masina de la cineva al carui tata a decedat si are certificat de succesiune?

As dori sa cumpar de la o persoana o masina.Masina este pe numele tatalui acelei persoane si detine actul de succesiune cu numele persoanei(fiica decedatului),tot la primarie fiscalul este pe numele fiicei cea care vrea sa vanda masina.Asadar pot cumpara sau poate vinde masina pe baza acestui act de succesiune,repet fiscalul e pe numele fiicei,cea care vrea sa vanda masina?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:20, 9 Iunie 2017
Daca are toate actele masinii, sigur.
Actele masinii pe numele tatalui decedat,fiscalul pe numele fiicei.Asadar,pot face contractul vanzare/cuparare cu fiica si apoi fiscalul emis de primarie,nu?
tradervip a scris:


fiscalul e pe numele fiicei,


Daca certificatul fiscal este pe numele fiicei ,inseamna ca aceasta a trecut auto pe rolul sau fiscal,dar ar trebui sa finalizeze procedura de inmatriculare inclusiv la SPR evidenta auto
In momentul in care fiica decedatului va fi trecuta in CIV si talon,veti putea incheia contract de vanzare cumparare auto
Succes !


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara o masina de la cineva al cariu tata a decedat si are certificat de succesiune? tradervip tradervip As dori sa cumpar de la o persoana o masina.Masina este pe numele tatalui acelei persoane si detine actul de succesiune cu numele persoanei(fiica ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii nepotu08 nepotu08 buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)