avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat din oficiu - avocat ales
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat din oficiu - avocat ales

Buna ziua! Daca instanta mi-a acordat un avocat din oficiu, care m-a aparat timp de trei termene, pot solicita amanarea termenului pentru a-mi angaja un avocat ales? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
trailer1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 13 Iunie 2017
Buna ziua!

Numai la primul termen aveti acest drept.

Cu stima.
Multumesc pentru raspuns! Totusi articolul 356 alin. (3) nu spune nimic despre primul termen de judecata, spune "in cursul judecatii persoana vatamata si partile au dreptul la un singur termen pentru angajarea unui avocat si pentru pregatirea apararii", deci pot beneficia de un termen pentru a-mi angaja un avocat?
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
trailer1234, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu va acorda un termen in vederea angajarii unui aparator ales in conditiile in care va puteati prezenta cu aparatorul ales la oricare din termenele anterioare.
Cauza se poate amana doar in conditiile in care exista si un alt motiv de amanare, pentru ca in ceea ce priveste asistenta juridica a unui avocat, aceasta este deja asigurata prin aparatorul din oficiu numit la cererea instantei.
Va multumesc, doamna avocat pentru raspunsul argumentat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu opinez ca puteti incerca sa solicitati un termen pentru angajarea unui avocat, temeiul in drept este cel indicat de dvs.

Alte discuții în legătură

Acordarea unui termen pentru angajare avocat puncuskaa puncuskaa acordarea unui nou termen de judecată în vederea garantării dreptului la apărare este obligatorie sau este optional? (vezi toată discuția)
Schimbare avocat de catre judecator? Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu astasi, la galati, intr-un proces penal, inculpatul era asistat de catre avocat angajat. Judecatoarea a apreciat ca acesta nu ofera asistenta juridica ... (vezi toată discuția)
Hotarare corecta a instantei ? stolo2000 stolo2000 In urma unui inventar efectuat la unul din magazinele soc. ce-mi apartin am constatat un minus de 37000 ron motiv ptr care i-am actionat in judecata pe ... (vezi toată discuția)