avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat din oficiu - avocat ales
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat din oficiu - avocat ales

Buna ziua! Daca instanta mi-a acordat un avocat din oficiu, care m-a aparat timp de trei termene, pot solicita amanarea termenului pentru a-mi angaja un avocat ales? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
trailer1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 13 Iunie 2017
Eu sunt de parere ca nu puteti amana decat daca veti avea avocat deja angajat la termenul de judecata si acesta sa ceara amanarea.
Dre0tul dvs. intra in contradictie cu interesul justitiei daca amanati aiurea.
Multi cer termen zi nu angajeaza avocat.
Oamenii sunt neseriosi ori nu isi permit sa angajeze avocat.

De regula in ultimii ani am vazut toate cererire respinse la al treilea termen de judecata pentru angajare avocat.

Pentru amanare trebuie sa vorbiti cu avocatul ca sa vedeti si ce sanse de amanare aveti deoarece daca cazul este simplu se poate sa nu se amane.
Depinde si ce avocat angajati si cum intelege sa ceara amanarea.
Sunt mai multe variabile si nu se da amanare asa pur si simplu...
Aveti dreptate in ceea ce sustineti, asa este practica majoritara, totusi nu fiecare caz este la fel.
Este posibil ca inculpatul sa realizeze in ultimul moment de importanta angajarii unui avocat in pregatirea unei aparari efective sau ca s-a gasit in imposibilitatea sa angajeze aparator pana la acel moment, depunand in acest sens documente justificative.
De altfel, daca isi exercita cu rea credinta drepturile procesuale poate fi amendat, instantele pun in vedere mereu acest lucru.
Nu il amendeaza.
Ii respinge cererea.

Ca sa nu riste enorm trebuie sa aiba avocat angajat care sa amane.
Am vazut si cazuri in care avocatul primea dosarul si nu se amana cauza.
Chiar si avocatul trebuie sa fie foarte atent si sa fie pregatit cu o motivare solida in ceea ce priveste apararea pe fond si sa faca sustineri puternice care sa starneasca dubiul doar din ce a vazut scurt de tot ca sa puna in dificultate instanta.
Depinde si de complexitatea cazului sau de cat de bine poate pleda avocatul si sa dea o mostra scurta la instanta cat sa strecoare indoiala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea unui termen pentru angajare avocat puncuskaa puncuskaa acordarea unui nou termen de judecată în vederea garantării dreptului la apărare este obligatorie sau este optional? (vezi toată discuția)
Schimbare avocat de catre judecator? Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu astasi, la galati, intr-un proces penal, inculpatul era asistat de catre avocat angajat. Judecatoarea a apreciat ca acesta nu ofera asistenta juridica ... (vezi toată discuția)
Hotarare corecta a instantei ? stolo2000 stolo2000 In urma unui inventar efectuat la unul din magazinele soc. ce-mi apartin am constatat un minus de 37000 ron motiv ptr care i-am actionat in judecata pe ... (vezi toată discuția)