avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ?

Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in vederea autorizarii de constructie si un act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ptr a fi inscris in extrasul de care funciara

Am fost la asociatie iar raspunsul a fost ca nu poate sa faca acest contract deoarece nu este proprietarea asociatiei
Stiti cum se poate rezolva aceasta situatie?
Aveti un model de contract?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:52, 10 Iunie 2017
Asociatia nu va poate da niciun document pentru simplul motiv ca nu este proprietarul niciunui milimetru patrat din bloc, asociatia doar administreaza partile comune si nici nu se poate implica in cazul unor litigii intre proprietari (de ex. un proprietar il inunda pe altul).

Discutati cu presedintele asociatiei si verificati in cartea tehnica a constructiei daca troturarul este inclus in cota parte indiviza a proprietarilor sau apartine domeniului public.

Puteti sa faceti un demers sa aflati statutul juridic al trotuarului care inconjoara blocul si la primarie, daca primiti un raspuns negativ inseamna ca face parte din cota parte indiviza a fiecarui proprietar, caz in care va trebui sa achizitionati din partea fiecarui proprietar o cota parte corespunzatoare spatiului respectiv, sa faceti alipire si ulterior intabulare.


Trotuarul la care face referire @eleodor-popescu apartine proprietarilor din bloc, practic reprezinta chiar "amprenta" pe care este construit blocul, deci face parte din cota-parte indiviza inscrisa in actele de proprietate.
Asadar mergeti din nou la asociatie, explicati-le situatia aceasta, iar daca dom' presedinte se uita pe o schita cadastrala o sa observe clar acest lucru.
Acum, drept sa va spun, cei de la urbanism fac exces de zel, dar au si un pic de dreptate si se acopera cu hartii: as. prop. poate sa va elibereze o adeverinta prin care sa se ateste ca nush cati mp de trotuar vi s-au inchiriat (pot sa va intocmeasca si un contract de inchiriere/concesionare in asa fel incat organele in drept sa va poata elibera autorizatia de construire.
Si la noi in asociatie s-au construit la parter mai multe balcoane inchise, ba chiar au si depasit limita trotuarului, insa nu a fost nevoie de vreo adeverinta de la asociatie. Nu stiu, dar am sa intreb, probabil ca cons. local mai incaseaza taxe si impozite inca odata (odata de la toti proprietarii si inca odata de la cei cu balcoanele).
Succes!
Problema este ca prin construirea balconului @eleodor-popescu isi mareste suprafata totala dar suprafata utila ramane aceeasi intrucat suprafata balconelor si logiilor nu se iau in calculul Su.

Cum in calculul cotei indivize sa ia Su chiar nu am idee unde se incadreaza trotuarul in proprietatea individuala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)
Natura juridica a terenurilor aferent proiectiei balcoanelor de la parterul blocurilor omihalache69 omihalache69 Terenul aferent preoiectiei balcoanelor de la parterul blocurilor este proprietatea indiviza a proprietarilor de apartamente sau a primariilor? Daca luam in ... (vezi toată discuția)