avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie balcon la parterul unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie balcon la parterul unui bloc

Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul asociatiei obtinut in urma unei adunari generale, cu tabel de semnaturi. Ei considera ca nu fac dovada faptului ca sunt proprietar pe terenul unde urmeaza a se construi balconul, ci coproprietar. Articolul 650 Din noul Cod Civil nu face referire la asa ceva. Eu cred ca terenul este al blocului, fiind proiectia la sol a imobilului, Este un abuz, sau mai am nevoie de documente? Care ar fi acelea? Chiar pot sa obtin acel teren de 4 mp? Eu detin 10,1 mp din totalul de 102 mp la comun,
Am obtinut toate celelalte documente: proiect de arhitectura, memoriu tehnic, aviz ISC, etc, toate cu tabelul de semnaturi si Acordul Asociatiei! Nu trebuiau sa ma opreasca de la inceput, odata cu obtinerea certificatului de urbanism, fara sa mai cheltui bani si nervi?
Multumesc, Dragos
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
GeoDra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:53, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti obtine autorizatie de construire pe un teren care e al primariei si nu al dvs. fara acordul acesteia . Doar bordura de langa baza blocului apartine acestuia, restul e al primariei. Daca ati construit deja fara autorizatie si au trecut 2 ani , dreptul de a constata contravenţia şi de a aplica amenzile contravenţionale, se prescrie.
Mulțumesc pentru răspuns, Dna Cazacu
.Așa cum am spus, eu am 10 mp cota indiviza (menționați în contractul de vânzare cumpărare) din 110 mp, care aparțin, că o curte interioara, asociației de proprietari (membrilor proprietarilor), menționati în acordul de asociere.
TERENUL NU APARTINE PRIMARIEI!
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
GeoDra, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
GeoDra,
Drept sa va spun, din mesajul dvs. nu am inteles daca terenul pe care este construit blocul este proprietate privata sau este proprietatea Consiliului local Bragadiru. Este adevarat, in topicul de mai sus afirmati ca:TERENUL NU APARTINE PRIMARIEI!, dar nici nu continuati informatia.
Faza ca dvs. detineti o cota-parte de 10mp din amprenta la sol a cladirii, nu-mi spune mare lucru. Iata, personal, pe contractul casei mele, este specificat faptul ca am o cota parte indiviza de 9,10 mp din suprafata de teren pe care este construit blocul meu, dar asta nu inseamna ca acei 9,1 mp sunt proprietatea mea, din contra (vorbesc din date memorate), in contractul meu de v/c este trecut ca conform unei Decizii a CL, s-a alocat din domeniul public suprafata de ...mp pe care s-a construit blocul meu.
Pe de alta parte, daca sustineti ca aveti si o curte interioara care ar apartine as. prop. (ca o aveti mentionata in acordul de asociere este irelevanta informatia), mergeti la Primarie/Cons. Local si aratati-le actul de proprietate.
Mai departe, chiar nu inteleg cauza pentru care cei de la Primarie nu va acorda autorizatia de construire, pentru ca in fond vor colecta de la dvs. o valoare mai mare ca si impozit pe casa.... Prima data incercati sa obtineti un certificat de urbanism pentru acel balcon. In acel document o sa observati care sunt documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de construire si efectuarea lucrarii. Stiu ca este foarte greu, dar asa cum a aratat si d-na avocat, din lipsa de colaborare a autoritatilor, oamenii si-au construit fara nicio aprobare asemenea anexe, iar daca a trecut o perioada de peste 2 ani, nici nu va poate amenda cineva - adica de acum in colo, autorizatia dvs. va fi raspunsul tacit al autoritatilor la demersul dvs. de a construi acel balcon.
Mult succes!
Doamna Grecu,
Vă mulțumesc pentru intervenție și aștept un nou răspuns!
Nu este vorba de terenul de sub bloc ci de terenul exterior, care înconjoară blocul și aparține proprietarilor.
Terenul pe care s-a construit blocul este de 356 mp, iar blocul are amprenta de 255 mp . Conform contractului de vanzare cumparare, dețin o cota indiviza de 7,5 mp din amprenta la sol a imobilului și 10,1 mp din terenul ramas (cam 10%). Am depus toate actele prin care am dovedit ca terenul apartine proprietarilor, prin acordul de asociere al asociației de proprietari, unde sunt specificate toate proprietățile individuale și comune, aparținând imobilului, împreună cu Acordul asociației .
Primaria nu neaga faptul ca, noi proprietarii blocului deținem terenul, ci faptul ca eu sunt COPROPRIETAR prin cota indiviză, nu PROPRIETAR! După construcția balconului pănă în stradă vof fi, practic, încă 3,8 metri,
Un angajat îmi sugera sa cumpar sau să concesionez (!) terenul de 4 mp de sub balconul existent!
De asemenea, primaria sustine (ÎN MOD ABUZIV CRED EU) ca nu este de ajuns Acordul asociatiei proprietarilor pentru ca asociația doar administreaza proprietatile comune ale proprietarilor, Îmi cer să fiu proprietar! Aici e problema!
Articolul 650 din noul Cod Civil nu face referire la asa ceva. Există multe precedente de obținere autorizație construire balcon (la parterul unui bloc, sub unul existent, care are constituită asociație de proprietari), în care era necesar doar Acordul asociației, dacă avea teren în administrație.

Multumesc!
Cunosc multe persoane care si-au extins balconul de la parter pana in dreptul liniei balcoanelor aflate la etaj. Nu inteleg ce probleme au cei de la primarie.
Dar banuiesc ca incompetenta functionarilor dicteaza mersurile pe acolo.

Alte discuții în legătură

Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ? eleodor-popescu eleodor-popescu Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in ... (vezi toată discuția)
Taxa pe balcon Bonix Bonix Am primit de la Primarie o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca in baza unei HCL din 31.10.2007 `` s-a revenit la plata taxei pentru balcon``. Mi se ... (vezi toată discuția)