avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - handicap mintal, fara discernamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - handicap mintal, fara discernamant

Am doua surori, una este cu handicap mintal grav, care este in grija celeilalte surori (angajat ca asistent social).
Prima mea sora a mostenit pe nedrept toate bunurile prin fals, am dat-o in judecata si am castigat procesul definitiv.
Instanta a hotarat ca sora cu handicap mintal grav nu are drept la mostenire (instanta admita exceptia lipsei calitatii procesuale a persoanei cu handicap mintal grav). Dar avocatul m-a sfatuit sa impart mostenirea si cu ea, pentru a evita pe viitor un alt proces.
Notara nu este obligata sa respecte decizia definitiva a instantei?

Am primit hotarare definitiva judecatoreasca, dar avocatul meu interpreteaza intr-un fel, iar notarul altfel! Cine are dreptate?

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 09:24, 12 Iunie 2017
Dat fiind ca v-ati judecat cu o persoana lipsita de discernamant si "ati castigat" asta nu inseamna ca ati castigat. Nu se poate da un raspuns problemei dvs doar pe baza celor sumar relatate mai sus.
Cand este vorba de persoane cu handicap mintal grav, cu totii va ganditi automat la FURT! Nu sunt un HOT!!! Mai terminati cu prostia asta! Furt o face sora cealalta, nu eu!
Dl @Viorel77, nu se gândește nimeni la furt, ci toți se gândesc că citind mesajul dvs. nu se înțelege nimic din ceea ce credeți dvs. că se înțelege. Altfel spus, dacă doriți un răspuns la ceva, atunci trebuie să o luați de la început cu povestea și să vă exprimați mai clar.
Alt avocat mi-a spus de contract de donatie, sa-i fac donatie! Voiam sa stiu daca ma mai poate da in judecata ca nu i-am dat partea din mostenire. Nu e vorba ca nu-i dau nimic! Nu stie nici ce sunt banii!
Da, trebuie sa-si primeasca partea din mostenire. Va poate da in judecata. Faptul ca nu stie nici ce sunt banii nu o priveaza de partea din mostenire care i se cuvine in mod legal.

Alte discuții în legătură

Proprietate DIVADI DIVADI Buna ziua, am o sora cu handicap mintal accentuat, mama a decedat si i-a lasat surorii o parte din casa.Mentionez ca eu am grija de sora mea la mine in alt ... (vezi toată discuția)
Procura pentru vanzare sau donatie? Veronica Popescu Veronica Popescu Mama mea i-a dat o procura fiicei vitrege prin care o imputerniceste pe aceasta sa scoata suplimentul la certificatul de mostenitor si sa ii vanda si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)