avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Am fost astăzi amânat pentru depășirea vitezei in localitate , deși știu sigur că nu aveam ani mult de 55km/h intre o zona cu 60. Am fost tras pe dreapta a venit un domn polițist și a prezentat și mi a zis că am depășit limita cu 22 km/h. I am spus că nu e adevărat și că nu are cum apoi mi a cerut actele i le am înmânat și am așteptat 5 minute. A venit apoi al doilea polițist care nu s a prezentat și mi a înmânat direct procesul verbal amenda 290 de lei . Mi a zis sa semnez și am obiectat ,obiecția fiind scrisă pe proces. Am semnat apoi neavând încotro. Apoi l am întrebat în ce zonă s a întâmplat și mi a răspuns că în Honolulu. Va rog sa mi spuneți o parere sincera despre ce ar trebui sa fac. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 21:18, 11 Iunie 2017
În termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal puteţi contesta acest act la judecătorie.

Poliţia va trimite la dosar toate dovezile pe care le are, inclusiv înregistrarea cinemometrului (a "radarului"). Solicitaţi să fie depuse manualul, tradus în limba română, certificatul de omologare şi buletinul de verificare metrologică al cinemometrului; precum şi copia integrală şi fidelă a fişierului video stocat pe cinemometru.
Îmi poți spune te rog cat costa cheltuielile de judecată sau ce de întâmpla prin reducere la absurd că ei au dreptate, deși e imposibil
Nu îţi pot spune, pot spune:

20 de lei taxa judiciară de timbru.

Plus onorariul avocatului.

Şi nu este deloc imposibil, şi nici absurd ca instanţa de judecată să respingă plângerea contravenţională; în special dacă nu veţi fi asistat sau reprezentat de un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala nicolaecristian nicolaecristian buna ziua! ma aflu in proces cu ipj pentru depasirea vitezei cu peste 50, la dosar ei au depus pentru proba cu inscrisuri, fotografia radar, buletinul ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cotorca - sfaturi yoflorinb yoflorinb Buna Ziua, Sa incep cu inceputul. Pana anul acesta in luna martie am condus autoturismul firmei care acum este proprietate personala. In luna aprilie a venit ... (vezi toată discuția)