avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire concubin (testament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire concubin (testament)

Buna ziua. Dacă doi concubini își fac testament unul in favoarea celuilalt și unul moare mama lui are dreptul la moștenire ?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:31, 12 Iunie 2017
Nu a solicitat nimeni nimic și a trecut un an
E de presupus ca testamentul contine un imobil in care concubinul ramas in viata locuieste; asa ca exista acte de acceptare tacita, mai mult ca sigur; acesta trebuie sa mearga la notar si sa dezbata succesiunea in baza testamentului; ce face mama, e treaba dumneaei
Da este vorba de un imobil. În testament e trecut că nu există moștenitor rezervatar deci concubinul poate să își facă actele fara mama ei ? Iar ea dacă dorește îl poate da in judecata ?
Da. Ideea e ca notarul e posibil sa intrebe daca persoana decedata are mostenitori rezervatari. Pe mine notarul m-a intrebat desi eram sotia insa aveam testament. Ar fi bine sa nu minta. Acum depinde si in ce relatii e cu mama
Mama decedatei nu vrea să facă actele conform testamentul. E vorba de o casa unde sunt trecuți amândoi concubini și de un teren moștenit de la tatăl concubinei decedatei. Menționez că părinți decedatei erau divortati

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune Ramona rbd Ramona rbd Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună ... (vezi toată discuția)
Mama concubinei are drept la moștenire dacă există testament ? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a trăit în concubinaj 20 de ani. În urma cu un an ea a decedat lăsând în urmă un testament. Casa e trecută pe amândoi și mai are ea un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)