Am intentat o actiune prin care am cerut sistarea pensiei de intretinere catre fiica mea.
Cererea a fost aprobata in data de 10 august . Pe 10 septembrie (vorbim de anul curent) am primit si hotarirea judecatoreasca de suspendare a pensiei.
Pentru a o prezenta la firma mea ea trebuie sa capete si statutul de irevocabila si executorie .
Avind in vedere , protestul , greva magistratilor (care poate dura inca o saptamina sau un an sau poate mai mult) cum imi sugerati sa rezolv aceasta problema. ?
Exista posibilitatea sa o trimit prin posta la judecatorie si sa astept investirea ei cu acest statut (platind toate taxele cerute) ?
Orice alta sugestie este bine venita .
Va multumesc anticipat .
Vorbesc din propria experienta : am obtinut saptamana trecuta ( deci in timpul grevei...) viza de "definitiva si irevocabila " pe o hotatare judecatoreasca, cerand acest lucru prin posta si facand dovada achitarii ( chitante ) taxelor.
Succes.
In general la instantele in care magistratii sunt in protest a fost stabilit un program de lucru cu publicul redus (la arhiva). Va puteti interesa care este acel program si mergeti personal sa legalizati hotararea....astfel veti fi sigur ca rezolvati problema.
Hotarare definitiva
ioasaf
Buna ziua !
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva.
In urma unui proces ... (vezi toată discuția)