avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs sau apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs sau apel

Bună seara,
Aduc în atenția d-voastră următoarea situație:
- În comunicarea unei Hotărâri civile(stadiul fond),dosar de contencios administrativ și fiscal,reclamant o persoană fizică și AJPIS, se respinge acțiunea reclamantului cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare;
- Pe cele două site-uri ,Tribunal și Curtea de Apel,apare la căi de atac:
-recurs-dată declarare-26.04.2017
-apel-data declarare-04.05.2017
Vă rog să-mi spuneți:
-judecătorul de la Tribunal(fond)a dat corect termen de recurs sau trebuia faza a doua de apel?
-dacă la Curtea de Apel , pe data de 18.09.2017 se va judeca recursul sau apelul (așa cum este specificat pe site-ul Curții de Apel sunt trecute recurs dar și apel)?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:23, 14 Iunie 2017
Conf.art.20(1) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ hotararea pronuntata in prima instanta poate fi atcata cu recurs ,in termen de 15 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau hotărâre definitiva? GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna seara! Am și eu următoarea nelămurire: am depus pe rolul Tribunalului București, secția contencios o acțiune prin care am solicitat anularea unor ... (vezi toată discuția)
Care este instanþa competentã sã judece o cauzã având ca obiect legea nr. 544/2001? stroe maqrcel stroe maqrcel M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)