avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MEDICUL DE FAMILIE POATE ELIBERA UN CERTIFICAT DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MEDICUL DE FAMILIE POATE ELIBERA UN CERTIFICAT DE SANATATE APT PENTRU FUNCTIA DE CONDUCERE ?

CERTIFICATUL DE SANATATE APT PENTRU FUNCTIA DE CONDUCERE SE ELIBEREAZA NUMAI DE LA CABINETUL DE MEDICINA A MUNCII ? MULTUMESC PENTRU RASPUNS .
Cel mai recent răspuns: cristeaion , utilizator 21:08, 16 Iunie 2017
Art. 27 C.mun.
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
(3) Competenta si procedura de eliberare a certificatului medical, precum si sanctiunile aplicabile angajatorului in cazul angajarii sau schimbarii locului ori felului muncii fara certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
....


Potrivit HG 355/2007, examenul medical la angajarea în muncă se face întotdeauna la solicitarea angajatorului şi nu a viitorului angajat. Astfel, medicul de medicina muncii asigură controlul medical al salariaţilor atât la angajarea în muncă, cât şi pe durata executării C.I.M. (periodic, în funcţie de funcţia/ocupaţia pe are o ocupă şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea).

Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.


Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc frumos .Daca doresc sa ma inscriu la concursul pentru functia de director de scoala inseamna sa ma duc la Buzau la medicina muncii si sa dac acolo niste analize pentru obtinerea certificatului medical .
Medicina muncii se face dupa admiterea la concurs.
La dosarul de inscriere scrie Certificat medical ( original ) eliberat de un cabinet de medicina muncii !
Atunci va merge la in cabinet si va solicita acest lucru.

Alte discuții în legătură

Adeverinta apt de munca alingorj alingorj As vrea sa stiu daca adeverinta medicala necesara angajarii poate fi eliberata de un alt medic nu de medicul meu de familie. Am fost la un medic m-a consultat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea ... Arabela Iosifescu Arabela Iosifescu Buna ziua! Fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea unui loc de munca. Nu a platit asigurari de sanatate in ultimii 2 ani si nu sunt in cele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare angajare ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Pentru a angaja pe cineva este nevoie de medicina muncii, sau ar fi de ajuns adeverinta de la medicul de familie pe care sa fie precizat apt de ... (vezi toată discuția)