avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare documente Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare documente Asociatie Proprietari

Buna ziua,

Doresc de ceva timp sa actionez in judecata fostul presedinte al Asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, din urmatoarele motive:

- am cumparat un apartament, in care locuiesc, in august 2014 si am depus copie contract, buletin, cerere inscriere in asociatie in septembrie acelasi an
- presedintele nu isi indeplineste obligatiile dar face contracte din care sigur obtine spagi (sunt preturi umflate grav, deci asta consider)
- presedintele a organizat adunare generala pe 25 martie 2017 ptr schimbare comitet si presedinte
- la reconvocarea din 4 aprile 2017 am fost ales presedinte eu, iar comitetul nou are statutar 9 membri (primul membru de comitet in ordinea voturilor nu a dorit sa fie presedinte, deci am fost stabilit eu)
- de atunci incoace incercam toate metodele sa obtinem actele de la presedinte, dar refuza sa ni le predea... spune ba ca nu ne vrea blocul, ba ca nu suntem proprietari, ba ca nu suntem inscrisi in asociatie, etc...
- am afisat PV la avizier cu rezultatul AG si al alegerilor, tot blocul stie cine sunt cei noi
- am organizat AG extraordinara in care am cerut clarificarea listei de membri in asociatie dar nu ne-a raspuns nimeni
- am ajuns sa primim somatii radet ptr datorii de 50.00 lei si avem datorii la apanova de 17.000... fond de rulment nu mai exista (circa 70.000 lei), iar presedintele plateste contracte de zugraveli pe care nu le face... mai noi ne baga pe gat electrovane ptr oprirea gazelor, fara ca cineva sa fi hotarat formal necesitatea lor
- unii zic ca nu avem calitate procesuala activa pentru a depune actiune in instanta ptr obligarea sa la predarea documentelor
- politia si primaria, venite la fata locului, spun ca nu ne pot ajuta
- PV de la AG si AGE nu sunt inregistrtate la asociatie ptr ca presedintele spune ca nu mai are registru... si tot felul de subterfugii de-astea pentru a nu ne lasa sa facem curat in bloc...

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, ptr ca cedez nervos in curand... blocul e jegos, femeia de serviciu sta si cleveteste toata ziua cu o doua familii care sustin presedintele, vin si fac scandal la sedinte, ne acuza de toate tampeniile posibile, etc.

Multumesc anticipat ptr raspunsurile dvs.

Florin Dumitrescu.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:43, 16 Iunie 2017
Felicitari pentru ca v-ati asummat responsabilitatea sa exercitati responsabilitatea de presedinte de asociatie,dar ...pentru a putea accede la aceasta functie este obligatoriu sa intruniti anumite criterii legal prevazute
Nu ati precizat concret cine este proprietarul de drept al apartamentului
Pot deveni membrii proprietari numai titularii dreptului de proprietate
Nu pot deveni membrii proprietari,sotul,sotia,alte rude ale proprietarului de drept al bunului imobil sau alte persoane care locuiesc in imobil
Daca la nivelul asociatiei nu reusiti solutionare amiabila,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari/locatari din primaria teritoriala
Conform dispozitii in vigoare,sedintele adunarilor generale,trebuiesc consemnate in registrul special numerotat...aspectul invocat de persoana care refuza sa predea documentele nu respecta dispozitia in vigoare
Care este temeiul legal pentru care se invoca ca nu detineti calitatea de parte activa in eventual litigiu in instanta ?
Analizati varianta actiunii in instanta cu obligatia de a face
Succes !
Atata timp cat
mykedany a scris:

- am cumparat un apartament,
...................
- politia si primaria, venite la fata locului, spun ca nu ne pot ajuta

se intelege ca este proprietar, in plus nu are pentru ce sa mai apeleze la primarie din moment ce a venit la fata locului!

Poate ne lamureste de ce au venit si primaria si politia la fata locului, cand au venit, cine i-a chemat!

@mykedany, cine este presedinte ales la ultima adunare generala?
Aveti comitet executiv ales?
Aveti cenzor(i)?
Aveti administrator?
Sa nu spuneti ca administratorul si cenzorii nu respecta deciziile noului comitet executiv!
Daca nu le respecta, faceti rapid o comisie de disciplina formata din comitetul executiv si ii zburati legal.

Nu inteleg de ce ati convocat AG extraordinara! Doar ca sa aflati cati sunt membri in asociatie?? Trebuia sa va duceti la fiecare proprietar in parte si sa il intrebati daca este sau nu membru, eventual cu un tabel in care sa ii puneti sa raspunda cu da sau nu si sa semneze.

Va duceti la furnizori si ii notificati in scris cu nr de inregistrare si cu copie a hotararii AG cu privire la modificarea componentei conducerii asociatiei si a reprezntantului legal.

Daca ex-presedintele nu va preda stampila va duceti la un centru de stampile cu hotararea AG si CUI-ul si confectionati alta stampila.

Va faceti alt registru in care inregistrati hotararile si deciziile CEx, registrele nu se inregistreaza nicaieri.

Cati proprietari sunt in bloc?

Fostul presedinte nu mai poate plati furnizori pentru ca nu mai are calitatea de reprezentant legal.
Daca totusi a facut-o dupa ce a fost schimbata conducerea faceti plangere penala impotriva acestuia pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata intrucat nu mai are calitatea de reprezentant legal al asociatiei.

Luati la scuturat cenzorii si pe administrator cu privire la situatia financiara a asociatiei.

In toata povestea aveti in vedere un singur lucru, conducerea asociatiei a fost schimbata in mod legal si aveti toate atributiile unui presedinte si comitet ex. ales.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
cyan, moderator
cyan a scris:


Trebuia sa va duceti la fiecare proprietar in parte si sa il intrebati daca este sau nu membru,



Asociatia de proprietari ar trebui sa detina acordul de asociere al fiecarul membru proprietar
"Ar trebui" dar daca ex presedintele nu vrea sa predea actele de unde sa stie noul comitet? Pana vor obtine actele asociatiei pe cale amiabila sau pe cea a instantei pot strange informatiile pas cu pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)