avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata inseamna suspendare CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata inseamna suspendare CIM?

BUNA ZIUA,

daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca suspendare?programul de contabilitate are optiunea atat pt concediu fara plata cat si pt suspendare; daca concediul fara plata impune suspendarea, ce trebuie sa bifez dintre cele 2?
in legislatie gasesc doar atat: "Art. 54. Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale".Dar parerile sunt impartite, majoritatea zic ca concediul fara plata impune suspendarea, si deci declararea in revisal. Eu din lege inteleg ca POATE fi suspendat, adica doar daca cadem de acord sa se suspende.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
andreeadumitrascu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 9 Aprilie 2019
Pe durata C.F.P. , c.i.m. poate fi suspendat, insa pentru a se evita discutiile contradictorii cu cei care vin in control, recomandabil este sa suspendati c.i.m. si sa operati suspendarea in REVISAL.
bun, si suspendarea in baza a ce se face? doar in baza cererii de concediu fara plata?s trebuie sa il trec in program ca suspendare? desi este un concediu fara plata.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
andreeadumitrascu24, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea se va face in baza unei decizii emise de catre angajator .
buna ziua, revin cu o mica intrebare....
in cazul in care salariatul s-a reintors la munca dupa ce si-a incheiat perioada de studii pt care a fost suspendat contractul de munca (si care s-a inregistrat in revisal cu data inceput suspendare si data sf suspendare), trebuie trimis din nou revisal cu data reactivarii? reactivarea se transmite in revisal doar in cazul reintegrarii pe baza hotararii judecatoresti? sau trebuie sa inregistrez si eu in revisal faptul ca cim este reactivat, si sa mentionez data reactivarii?
multumesc
In speta, emiteti decizie de incetare a suspendarii , dupa care operati in Revisal incetarea suspendarii si o transmiteti in termen de 20 de zile lucratoare de la data incetarii suspendarii.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in revisal molly27 molly27 Buna ziua, Cum modific/introduc suspendarea CIM pentru efectuarea concediului de crestere a copilului in Revisal? La modificare contract nu ne da nici ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Daliborka Daliborka Buna sara in cauzl in care un angajat are cerere pt concediu fara plata in perioada 01.02.17-28.02.17, incetarea suspendarii in Revisal se face cu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)