avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Răspundere executor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Răspundere executor

Am câștigat o contestație la executare silita. Executarea a fost nelegala conform sentinței. Cu toate acestea, de 2 luni, executorul nu ridica prioritară de pe conturi și nici somatia imobiliara. Ce am de făcut, în acest caz? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 21:54, 18 Iunie 2017
Nu stim care a fost obiectul contestatiei la executare si ce s-a dispus in hotararea judecatoreasca, si ca atare nu se poate emite o parere asupra "ce este de facut, in acest caz".
În sentința rămasă definitivă scrie că executarea a început și continuat în mod nelegal și desființează executarea silita și a tuturor actelor întocmite în dosarul nr......./aflat pe rolul BEJ.......
Dar titlul executoriu este legal? Sunteti sigur ca nu s-a demarat o alta executare silita, de data aceasta inceputa si continuata in mod legal (si inclusiv, o noua infiintare de poprire)?
Nu. Nu s a demararat alta executare. Nici nu ar fi avut cand. Sentința a rămas definitivă în urmă cu 2 luni iar comunicarea sentinței s a făcut în urmă cu o luna. Am recuperat deja garantatia, taxă de timbru judiciar iar partea care a pierdut s a și angajat să plătească cheltuielile de judecată în maxim o săptămâna. Nu știu însă dece executorul nu ridica somatia și propriile de pe cont. Nu răspunde la solicitari. Am rugat chiar instanța să I trimita și lui comunicarea sentinței.
Trimiteti o notificare in scris catre executorul judecatoresc, apoi nu va mai ramane decat o pangere penala adresata Parchetului de pe langa Curtea de Apel competent, si va asumati Inducerea in eroare a organelor judiciare daca faptele stau altfel decat asa cum le prezentati.

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana juridica ruby ruby daca administratorul societatii debitoare care introduce contestatie la executare isi vinde firma mai raspunde el pt ceva? sau raspund numai cei doi noi ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)