avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Răspundere executor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Răspundere executor

Am câștigat o contestație la executare silita. Executarea a fost nelegala conform sentinței. Cu toate acestea, de 2 luni, executorul nu ridica prioritară de pe conturi și nici somatia imobiliara. Ce am de făcut, în acest caz? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 21:54, 18 Iunie 2017
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am trimis notificarea. Nu am nici un răspuns, încă. Voi depune plângere penala. Altă cale nu am.
Din pacate unii executori judecatoresti se considera mai presus de lege.
Am fost si eu in postura de executat silit dar si de solicitant al executarii silite!
Culmea ironiei este ca executorul caruia i-am cerut (si platit) serviciile a tot taraganat dosarul, a fost de partea debitorului in mod fatis, cerandu-mi sa fiu "un bun crestin" si sa renunt la executare (dar nu s-a gandit sa-mi returneze cheltuielile cu biroul lui).
Cand i-am replicat ca un bun crestin merge la biserica si nu la executor s-a simtit ofensat si a facut tot posibilul sa intarzie executarea. Abia dupa ce ii indicam eu articolul de lege ce permitea urmarirea silita imobiliara (spre exemplu) si-i specificam clar ce bunuri poate executa facea diligentele necesare...
Debitorul a "omis" intentionat bunuri mobile si imobile dar dumnealui nu s-a sinchisit sa caute TOATE bunurile mobile, imobile, conturi, etc nici macar dupa ce i le-am indicat!
Abia cand l-am informat ca voi face plangere la forul lor tutelar (Uniunea ExecutorilorJudecatoresti din Romania) mi-a trimis o adresa prin care-mi confirma existenta bunurilor indicate de mine, dar fara a lua vreo masura.
In concluzie, dupa ce am platit un serviciu (executare silita) dumnealui a binevoit sa opreasca executarea silita pe motiv de... stiu si eu?
In contrapartida, cel care m-a executat silit pe mine, a dat dovada de profesionalism si corectitudine in privinta ambelor parti: creditor si debitor (eu) iar dosarul s-a incheiat in mod rezonabil pentru toata lumea iar in 48 de ore am primit incheierea prin care se dispunea incetarea urmaririi silite.
Sincer, m-as bucura daca acel individ la care faceti referire sa plateasca cu varf si indesat.
ATENTIE! Asigurati-va ca nu exista nici o portita legala prin care el sa poata continua executarea altfel veti fi dvs cel care plateste.
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana juridica ruby ruby daca administratorul societatii debitoare care introduce contestatie la executare isi vinde firma mai raspunde el pt ceva? sau raspund numai cei doi noi ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)