avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura catre client din SUA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura catre client din SUA

Buna ziua!
Am si eu o nelamurira in privinta facturii. In baza unui contract prestez servicii pentru un client din SUA si nu stiu cum ar trebui sa arate factura in ceea ce priveste totalul de plata.
De exemplu, pe factura am trecut perioada in care am prestat serviciile si numarul de ore, iar la final am un total in USD. Problema este ca banii ii voi incasa intr-un cont in LEI. In mod normal stiu ca ar trebui sa trec pe factura cursul BNR, dar daca daca am de exemplu suma de 1.000$, iar cursul BNR ar fi de 4,1 LEI, ar veni un total de 4.100 LEI. Totusi, conversia se va face dupa cursul bancii la care am contul deschis, iar aceasta poate avea un curs de 3,9 LEI, reiesind un total de 3.900 LEI.
Ce pot face in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:18, 17 Iunie 2017
Trebuie sa vorbiti cu cei de la banca unde aveti contul in lei si sa va deschideti si unul in USD. Astfel, veti primi valuta facturata pe care o veti administra dupa propriile nevoi iar nu lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)