avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare de aproape 20 de ori mai mare decât ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare de aproape 20 de ori mai mare decât restanța

Eu și soțul meu, după ce inițial am fost dați abuziv în judecată în Iunie 2014 de către șefii Asociației noastre pentru o falsă restanță de 1.889 lei, ne-am trezit după 11 termene și aproape doi ani de proces, cu două sentințe uluitoare date de două Instanțe total incompetente, ale căror judecători chiar merită să fie dați în judecată pentru sumele aberante pe care ni le-au cerut, după o Expertiză Contabilă jenantă şi absurdă. Unde în lume s-a auzit ca o Instanță de Judecată să admită că pot exista penalizări de 846 lei, pentru restanțe de ... 46 lei (de aproape 20 de ori mai mari !), și acelea ilegal calculate de Experta Contabilă Judiciară, care a încălcat extrem de multe articole de legi din domeniul Asociațiilor de Proprietari, cu toate că a scris în lucrarea de expertiză că a studiat tot dosarul de câteva sute de pagini, dar și legile din domeniu și cele conexe ?
CITEZ DIN ABERAȚIA ACELEI SENTINȚE DEFINITIVE DATE CHIAR ȘI DE INSTANȚA DE APEL: „Tribunalul, deliberând asupra Apelului civil înregistrat sub nr. 12.../196/2014, constată: Prin sentința civilă nr. 3... din ...06.2016 pronunțată de Judecătoria ... în dosarul nr. 12.../196/2014, s-a admis în parte cererea modificată a reclamantei Asociația de Proprietari nr. XX, în contradictoriu cu pârâții soți R.M. și C.M. Au fost obligați pârâții să plătească reclamantei suma de 46 lei reprezentând Cheltuieli de Întreținere pentru perioada Mai 2011 - Ianuarie 2015 și suma de 846 lei (?!) reprezentând penalități de întârziere calculate pentru perioada Februarie 2012 - Octombrie 2014. S-a respins cererea pentru restul perioadei și pentru restul sumelor. AU FOST OBLIGAȚI PÂRÂȚII SĂ PLĂTEASCĂ RECLAMANTEI SUMA DE 1.200 LEI CU TITLU DE CHELTUIELI DE JUDECATĂ (?!).” :O
Acum am ajuns la Contestaţie în Anulare, pusă de Tribunal din oficiu, după ce inițial am cerut Revizuirea procesului a cărui sentință este de un penibil ne-mai-întâlnit în orice Instanţă din toată lumea ! Și pentru aberația asta, tot noi să plătim Cheltuieli de Judecată ?
După calculele noastre, în loc de falsa şi aberanta datorie „cerșită” nouă în Instanţă, şefii Asociaţiei vor trebui ca ei să ne returneze sume de peste 2.000 de lei, dacă s-ar aplica legile 325/2006 şi 230/2007 şi dacă s-ar scădea şi penalizările, conform Legii 230/2007, art. 49, care spune că penalizările puse pe listele de plată nu pot fi mai mari ca restanţele ! Spun despre stornarea penalizărilor deoarece cei de la C.E.T. ne-au stornat retro-activ facturile pentru căldură (începând din Decembrie 2012), cu 912 lei, fapt care a dus la scăderea lunară a restanțelor cu suma de 912 lei, dar șefii Asociației și Experta Contabilă s-au făcut că uită să storneze și penalizările care au ajuns la un moment dat mai mari decât restanța - am făcut un calcul și aceștia au obligația să ne returneze aproape 1.100 lei numai din anularea penalizărilor lunare care depășeau restanțele, mai ales în anul 2014 (de exemplu, prin stornarea sumei de 912 lei făcute de C.E.T., s-a ajuns ca în Ianuarie 2014 să avem penalizări mai mari ca restanțele, și cum penalizarea din acea lună era de 100 lei, legea îi obliga pe șefi s-o anuleze, inclusiv pe următoarele luni sau ani, dar au refuzat) !
Ştiind care sunt legile pe care nu le-au aplicat, judecătorii care au judecat pe Fond şi în Apel ar trebui să-şi dea demisia de onoare, pentru că au dat dovadă de gravă neglijenţă şi de ne-profesionalism, comițând o mare eroare judiciară, o aberaţie nu doar juridică sau contabilă, atunci când au acceptat ca într-un proces care ţine de aproape 3 ani, să dea o sentință în care penalizarea unei restanţe să fie de aproape ... 20 de ori mai mare, calculată de o aşa-zisă expertă contabilă judiciară !!! Poate dacă erau inversate sumele, era ceva mai plauzibil, mai realist. Aceasta este o greșeală imensă, copilărească, pe care un magistrat nu avea voie s-o comită, dacă nu cumva au dat sentinţa în mod intenţionat, favorizându-i pe aceşti infractori care ne conduc Asociaţiile şi care ne dau în judecată „cerşind” sume total aberante, imposibil să existe în realitate !
Este evident că eroarea gravă de calcul aparţine mai ales Expertei Contabile Judiciare, dar acei judecători care au judecat speţa noastră şi care au studii şi o mare experienţă, s-au făcut că nu observă această evidentă Înşelăciune, care este considerată faptă penală pedepsită de Codul Penal ?
Şi un copil ar fi sesizat imediat că o penalizare a unei sume datorate nu poate fi niciodată mai mare chiar şi cu 0,01 bani, ceea ce ne duce cu gândul că în acest proces totul a fost intenționat, pentru a le da dreptate cu orice preț șefilor de Asociaţii care s-au transformat în mici dictatori sau chiar în cămătari !
Este suficient să facem o comparație, dar în sens invers, al câștigului. Dacă am avea bani depuși la bancă, am fi extrem de plăcut surprinși să vedem cum la o sumă în cont de 46 de lei, banca să ne dea ca şi dobândă, o sumă de ... 846 lei !!! Să tot depui bani la bancă dacă ai avea un asemenea profit la banii depuși, dar care este absurd să existe în realitate.
* ÎNTREBARE * Dacă, prin absurd, nici ultima Instanţă posibilă nu va casa sau re-judeca acest proces, ce căi de atac mai putem avea, în afară de C.E.D.O., pentru că această sentință e dincolo de limita absurdului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 14 Iulie 2017


1-Este situatie delicata,complicata
2-Ati avut aparator ales in instanta ?
3-
Și pentru aberația asta, tot noi să plătim Cheltuieli de Judecată ?

Cheltuieli de judecata sunt dispuse de catre instanta in sarcina partii care beneficiaza de hotarare defavorabila-asta este legea in vigoare !
4-
și cum penalizarea din acea lună era de 100 lei, legea îi obliga pe șefi s-o anuleze,

Care este legea care obliga sa anuleze penalitatile ?
5-Mai exista cai de atac dar trebuiie atent analizat continutul dosarul inainte de orice eventual demers
ynocentta a scris:

1 - Este o situație delicată, complicată.
2 - Ați avut apărător ales în instanță ?

1 - Nu e deloc o situație complicată, ba chiar e o situație jenantă pentru Justiție, deoarece judecătorii au refuzat să vadă probele extrem de clare din dosarul de peste 400 de pagini (sunt și multe fapte penale acolo), dar și mai grav e faptul că au luat de bună așa-zisa Expertiză Contabilă Judiciară, care a fost delirantă, dacă s-a ajuns ca la final să iasă la calcul o penalizare de aproape 20 de ori mai mare ? Am făcut plângere la C.E.C.C.A.R., dar cele 30 de zile pentru răspuns au trecut și nu prea e legal ce se întâmplă ... vom face o acțiune civilă sau chiar penală contra Expertei Contabile, care a refuzat să studieze dosarul și nici legile pe care chiar ea le-a invocat că le-a studiat și aplicat !
Repet ... și un copil ar sesiza aberația celor 2 sentințe identice, definitive ! Unde în lume s-a mai auzit ca o Instanță să dea o sentință (cel puțin dubioasă) în care pârâții sunt obligați să plătească o restanță „uriașă” de ... 46 lei (după ce în cererea inițială șefii Asociației au „cerșit” suma de 1.889 lei), dar și o demențială penalizare care întrece orice limită a normalului, de ... 846 lei ? Oare judecătorii ăia n-au văzut că este o sentință total ilogică, dar și ilegală, conform Legii 230/2007, Art. 49 - (1) Asociaţia de Proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica (...) fără ca suma penalizărilor să poată depăși suma la care s-au aplicat.
Oare judecătorii judecă după alte legi, și nu știm noi ? Dacă sumele erau inverse, era ceva normal, realist, dar cu sumele alea aberante trecute în sentință, dovedim faptul că judecătorii dau sentințe fără a observa penibilul motivării, favorizând evident pe șefii Asociației noastre, care astfel ar lua niște bani nemunciți total ilegali (Înșelăciune se numește în Codul Penal, poate chiar și Delapidare) !
2. Niciodată n-am avut nevoie de avocați, deoarece soțul meu e destul de bazat pe legislația din domeniu, de vreo 4 ani, și chiar a câștigat alte două procese cu șefii Asociației, mai ales pe Nulitatea Absolută a Adunărilor Generale, după ce s-au încălcat paragrafe din H.G. nr.1588/2007, art.14, care au fost extrem de clar încălcate de aceștia, anual !
Dar în cazul de față, v-am cerut părerea celor de pe Avocatnet.ro, deoarece e o situație extrem de rar întâlnită, poate unică în lume, în care un Expert Contabil și judecătorii din 2 Instanțe ne-au obligat să plătim acele aberații de penalizări de ... 20 de ori mari decât restanța (baza).
Ce mai e de făcut acum, dacă nici pentru termenul din septembrie 2017, Tribunalul nu recunoaște erorile de ne-iertat din acest dosar și nu va reface expertiza sau să caseze (anuleze) dosarul ? Mai grav e faptul că ni s-au impus și cheltuieli de judecată de ... 1.200 lei pentru acea așa-zisă „expertă” contabilă care a calculat acele sume ilogice, dar și pentru un avocat pe care deja îl plătim noi, proprietarii, cu 1.000 lei/lună, printr-un Contract de Asistență Juridică, iar acesta, cu toate că noi suntem „angajatorii” (clienții reali), ne dă tot pe noi în judecată, apărând permanent și necondiționat doar pe șefii Asociației noastre, acesta fiind astfel într-un evident Conflict de Interese (ne încalcă și Dreptul la Apărare) !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
ionica1980, utilizator
ynocentta a scris:

3.
Și pentru aberația asta, tot noi să plătim Cheltuieli de Judecată ?

Cheltuielile de judecată sunt dispuse de către instanță în sarcina părții care beneficiază de hotărâre defavorabilă - asta este legea în vigoare !
4.
... și cum penalizarea din acea lună era de 100 lei, legea îi obliga pe șefi s-o anuleze ...

Care este legea care obligă să anuleze penalitățile ?

3. Ynocentta, te rog să-mi spui cum poți pierde un proces dacă inițial ai fost dat în judecată pentru o falsă restanță de 1.889 lei (dovedită ulterior ca ilegală), pentru ca la final, Experta Contabilă Judiciară să constate că a fost o sumă restantă de ... 46 de lei, cu o penalizare inventată și absurdă de ... 846 lei ??? Sigur știi că reclamantul trebuie să respecte Sarcina Probei, adică e obligat să dovedească dacă pretențiile materiale cerute de acesta sunt cele reale și legale !
Cum e posibil ca toată tevatura asta de 3 ani de proces stresant (cu 11 termene de judecată) să se facă pentru o restanță finală de ... 46 lei, și aceea dovedită ca fiind ilegal calculată, încălcând câteva zeci de articole din Legea 325/2006 și din Legea 230/2007 ???!!!
Pentru aberația asta să fim obligați tot noi, pârâții înșelați, să plătim și cheltuieli de judecată de ... 1.200 lei, cu toate că noi suntem cei păgubiți, datornici fiind cei din Asociație, dacă s-ar aplica legile din domeniu ? Adevărată Justiție, nu glumă ! Dacă noi, pârâții, nu contestam sumele, plăteam ca proștii sume ilegale de aproximativ 3.600 lei ?!
4. Ynocentta, nu cred că ai uitat de Legea 230/2007, art.49, alin.1, care spune că „Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica fără ca suma penalizărilor să poată depăși suma la care s-au aplicat ...” Scrie clar în lege că dacă în luna în care penalizările depășesc restanțele, se vor anula din oficiu penalizările, mai ales dacă după stornarea de către C.E.T. a acelei sume de 912 lei (aplicată retro-activ, din Decembrie 2012), restanțele s-au stornat și ele retro-activ, începând tot din Decembrie 2012. Am re-calculat noi lună de lună restanțele și penalizările, și am găsit că începând din Ianuarie 2014, timp de vreo 11 luni, penalizările depășeau restanțele deja stornate retro-activ de către cei de la C.E.T., cu 912 lei. LOGICA MATEMATICĂ NE SPUNE CĂ ȘEFII ASOCIAȚIEI (inclusiv Experta Contabilă Judiciară) AR FI TREBUIT SĂ NE STORNEZE (ANULEZE) APROAPE 1.100 LEI DIN LUNILE ÎN CARE PENALIZĂRILE DEPĂȘEAU RESTANȚELE (asta e regula recunoscută și aplicată chiar de șefii Asociației noastre, dar în speța noastră s-au făcut că uită de această obligație legală) !
Cum e posibil să fie atâtea abuzuri din partea acestor șefi incompetenți, vina erorilor aparținând deopotrivă și Expertei Contabile, dar mai ales Instanțelor, care puteau să observe acele aberații de sume, mai ales penalizările ilogice ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
ionica1980, utilizator
aici nu e vorba de o aberatie a instantelor de judecata ci de o energie reactiva personala iesita din comun.
Domnule amvirdan, dacă nu puteți replica la postările mele cu ceva realist și bazat pe legislație și pe normalitate, eu zic să lăsați părerile jignitoare pentru dvs. Ce înseamnă „o energie reactivă personală ieșită din comun”, știind că acea sentință e jenantă și penibilă dacă atâtea persoane din domeniul contabil și juridic n-au sesizat imposibilitatea ca la o sumă restantă să se pună o penalizare de ... 20 de ori mare !? Dvs., ca Evaluator, așa vă rezolvați cazurile antamate, calculând penalizări ilogice din punct de vedere matematic și contabil și păgubind persoane nevinovate ?
Dacă ați fi Expert Contabil sau judecător, ați scrie asemenea aberații pe care orice altă Instanță din lume nici n-ar fi gândit-o, și care ar fi anulat acea Cerere de Chemare în Judecată a unor șefi incompetenți și care au abuzat de funcții, știind că au calculat penalizări mai mari de aproape 20 de ori decât restanțele ? Vă rog, dați-mi dovada unei sentințe asemănătoare, dacă tot mă atacați fără temei și-mi spuneți că am ceva cu cei care au aprobat acea absurditate de sentință.
Domnule amvirdan, dvs. ați citit sentința stupefiantă (ca sume evident ilogice) dată de 2 Instanțe (de 4 judecători) demnă de Cartea Recordurilor, dar în sens negativ ? Dvs., care aveți experiență în domeniul Asociațiilor, refuzați aplicarea Legii 230/2007, art.49, alin.1, care spune „Penalizările și se vor aplica (...) fără ca suma penalizărilor să poată depăși suma la care s-au aplicat ...” Nu e suficient pentru a demonstra că acea sentință nu numai că e aberantă, dar e și ilegală, dacă aplicăm acel articol ?
Vă re-amintesc sentința, poate așa nu veți mai face afirmații fără sens împotriva mea, apărând motivarea Instanței de Apel făcută dintr-o gravă neatenție și eroare (chiar să nu fi citit faptul că sumele cerute ca penalizări n-au precedent în niciun proces din lume?): „Tribunalul, deliberând asupra Apelului civil înregistrat sub nr. .../2014, constată: Prin sentința civilă nr. 3... din ...06.2016 pronunțată de Judecătoria ... în dosarul nr. .../2014, s-a admis în parte cererea reclamantei Asociația de Proprietari nr. XX, în contradictoriu cu pârâții soți R.M. și C.M., care au fost obligați să plătească reclamantei A.P.XX suma de 46 lei reprezentând Cheltuieli de Întreținere pentru perioada Mai 2011 - Ianuarie 2015 și suma de 846 lei (?!) reprezentând penalități de întârziere calculate pentru perioada Februarie 2012 - Octombrie 2014. PÂRÂȚII AU MAI FOST OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ RECLAMANTEI SUMA DE 1.200 LEI CU TITLU DE CHELTUIELI DE JUDECATĂ (?!).
Chiar n-ați sesizat nici acum penibilul sentinței, care pare dată la comandă, pentru a nu-i acuza pe șefii Asociației noastre, implicit și pe alții, de Înșelăciune evidentă și de Abuz în Serviciu ?
AȘTEPT UN RĂSPUNS DIN PARTEA USERILOR ÎNSCRIȘI PE AVOCATNET.RO, SĂ AFLU DACĂ AU MAI AUZIT DE VREO SPEȚĂ CA ASTA, ÎN CARE PENALIZĂRILE PUSE PENTRU O SUMĂ RESTANTĂ SĂ FIE DE APROAPE 20 DE ORI MAI MARI. Atenție, nu e o greșeală de redactare a unei sentințe - PENTRU O RESTANȚĂ DE 46 LEI, NI S-AU CERUT PENALIZĂRI DE ... 846 LEI. Această sumă „uriașă” de 46 lei, plus acea penalizare ilegală de 846 de lei a fost calculată de o (falsă) Expertă Contabilă care se zice că are experiență contabilă, dar pe site-ul C.E.C.C.A.R. are o ... mustrare veche !
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
ionica1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiză judiciară aberantă - penalizări de 846 lei pentru o restanță de ... 46 lei ! ionica1980 ionica1980 Sunt nevoită să discut următoarea speță detaliată mai jos, deschizând un Topic în secțiunea în care pot răspunde cei care au experiență în ... (vezi toată discuția)
Am cerut revizuirea apelului, dar ne-am trezit cu un nou dosar, cu ... contestație în anulare, pentru care suntem obligați să plătim iarăși taxa de timbru de 100 de lei ! ionica1980 ionica1980 EU ȘI SOȚUL MEU AM FOST DAȚI ÎN JUDECATĂ ÎN MOD ABUZIV ÎN IUNIE 2014 DE CĂTRE ȘEFII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM, PENTRU O AȘA-ZISĂ ... (vezi toată discuția)