avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cerut Revizuirea Apelului, dar ne-am trezit cu un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cerut Revizuirea Apelului, dar ne-am trezit cu un nou dosar, cu ... Contestație în Anulare, pentru care suntem obligați să plătim iarăși Taxa de Timbru de 100 de lei !

EU ȘI SOȚUL MEU AM FOST DAȚI ÎN JUDECATĂ ÎN MOD ABUZIV ÎN IUNIE 2014 DE CĂTRE ȘEFII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM, PENTRU O AȘA-ZISĂ RESTANȚĂ DE 1.889 LEI ȘI PENTRU O PENALIZARE DE 1.750 LEI. După 11 termene de judecată și 2 ani de proces (și după refuzul primei Experte Contabile de a efectua lucrarea de Expertiză Judiciară), noua pseudo-Expertă Contabilă a reușit să facă niște calcule demne de Cartea Recordurilor (în sens negativ), obligând Instanța de Fond și cea de Apel să accepte o absurditate imensă din punct de vedere contabil și juridic, dând o sentință jenantă ca valori calculate, total ilogice, cu o penalizare de 846 de lei, pusă pentru o restanță de ... 46 de lei, adică de 20 de ori mai mare ! CITEZ DIN ACEASTĂ SENTINȚĂ CARE FRIZEAZĂ ABSURDUL:
„Tribunalul, deliberând asupra Apelului Civil înregistrat sub nr. .../2014, constată: Prin sentința civilă nr. 3... din ...06.2016 pronunțată de Judecătoria ... în dosarul nr. .../2014, s-a admis în parte cererea reclamantei Asociația de Proprietari nr. XX, în contradictoriu cu pârâții soți R.M. și C.M., care au fost obligați să plătească reclamantei A.P.XX suma de 46 lei reprezentând Cheltuieli de Întreținere pentru perioada Mai 2011 - Ianuarie 2015 și suma de 846 lei (?!) reprezentând penalități de întârziere calculate pentru perioada Februarie 2012 - Octombrie 2014. PÂRÂȚII AU MAI FOST OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ RECLAMANTEI A.P.XX SUMA DE 1.200 LEI CU TITLU DE CHELTUIELI DE JUDECATĂ (?!), CONSTÂND ÎN ONORARII DE AVOCAT ȘI DE EXPERT. Sentință definitivă pronunțată în ședință publică, azi, 15.12.2016.”

Noi am cerut Revizuirea Apelului, dar ne-am trezit cu un nou dosar, cu calea de atac de ... Contestație în Anulare, pentru care suntem obligați să plătim iarăși Taxa de Timbru de 100 de lei, altfel suntem amenințați cu anularea cererii.
Nu cred că e logic și legal să se procedeze așa, odată ce nu s-a judecat deloc dosarul cu Revizuirea, transformat din oficiu de șefii Tribunalului, în Contestație în Anulare !
Noi nu vrem să plătim iar acei 100 de lei și vrem să punem la dosar chitanța plătită în cadrul celuilalt dosar, de Revizuire, care nu s-a judecat ... deci am plătit pentru ceva ce n-a existat !
CE ZICEȚI, SUNT ȘANSE SĂ NU NI SE ANULEZE CEREREA DACĂ VOM ARĂTA DOVADA CĂ AM PLĂTIT ÎN FEBRUARIE 2017 ACEA TAXĂ DE TIMBRU, DAR PENTRU UN DOSAR CARE NU S-A JUDECAT ?
Detalii despre speța noastră se găsesc în acest Topic: „Expertiză Judiciară aberantă - penalizări de 846 lei pentru o restanță de ... 46 lei !” www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 13:55, 21 Iunie 2017
Daca nu ati achitat taxa se anuleaza.
Ce scrie pe ce ati primit de la instanta?
Au zis inițial că se anulează cererea, dar cred că, văzând absurditatea de sentință dată, or fi renunțat să ne încalce astfel dreptul la apărare, mai ales că avem peste 400 de pagini la dosar, în care sunt probe ultra-suficiente cât pentru 10 dosare, pentru a putea câștiga.
Ne-au dat deja termen pentru noua cale de atac în Septembrie 2017 ... să fi renunțat la a ne mai impune acea taxă de 100 lei ... plătită deja pentru un alt dosar de Revizuire care s-a transformat (DIN OFICIU, CRED), în contestație în Anulare ?
Asta ne-a uimit, de ce oare Instanța a transformat, fără să cerem noi, Revizuirea în Contestație în Anulare ? Care era mai utilă speței noastre, pentru a câștiga ? Contestația în Anulare să fie dată pentru că au văzut că au comis o mare eroare judiciar-contabilă ?
Menționez că avocatul advers nu a mai apărut pe la procese de vreo 4 termene, nici la alte procese ale asociației, de când am câștigat un alt proces cu șefii Asociației noastre - Nulitatea Absolută a Adunării Generale din 2015.
Un alt fapt important - avocații adverși n-au depus Întâmpinare ... ce înseamnă asta, că și-au dat și ei seama că e o luptă pierdută ?
Să revin la subiectul cu Taxa de Timbru. Dacă am plătit cei 100 de lei pentru Revizuire, dar aceasta nu s-a judecat, putem atașa la dosar dovada chitanței plății acelei sume făcute în Februarie 2017 ? Logica ar spune că am putea să invocăm acea chitanță, știind că se judecă doar acest dosar cu Contestație în Anulare, dar cum uneori logica nu există în unele Instanțe,
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
ionica1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare de aproape 20 de ori mai mare decât restanța ionica1980 ionica1980 Eu și soțul meu, după ce inițial am fost dați abuziv în judecată în Iunie 2014 de către șefii Asociației noastre pentru o falsă restanță de ... (vezi toată discuția)
Expertiză judiciară aberantă - penalizări de 846 lei pentru o restanță de ... 46 lei ! ionica1980 ionica1980 Sunt nevoită să discut următoarea speță detaliată mai jos, deschizând un Topic în secțiunea în care pot răspunde cei care au experiență în ... (vezi toată discuția)
Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)