avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mi-a dat pantalonii jos pe strada
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mi-a dat pantalonii jos pe strada

Ce sa fac? Un cunoscut din oraselul meu mi-a dat pantalonii jos in fata magazinului, lasandu-ma in fundul gol, parandu-i-se amuzant!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:54, 16 Iunie 2017
Inseamna ca omul are probleme la mansarda. ii puteti face o reclamatie la politie sau parchet pentru agresiune, poate nu o sa mai amuze.
Depuneti sesizare la parchet si procurorul va incadra corect fapta.


Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Prin leziuni traumatice se pot intelege si cele psihice, ati fost afectat psihic de fapta individului.
Politistii se amuzau pe seama mea. Ca nu se incadreaza nicaieri.
Mergeti la parchet si nu la politie. Ca sa nu li se para amuzant depuneti o sesizare in scris sefilor celor care se am7zau in care spuneti ca v-au refuzat inregistrarea sesizarii si au tratat-o cu indiferenta si amuzament. Chiar daca nu ati fost efectiv lovit si nu ati ramas cu urme de lovire, fapta poate fi incadrata la agresiune.
Altfel oricine poate merge pe strada si sa traga de imbracamintea unei persoane astfel incat sa ramana dezbracata mai mult sau mai putin si sa ramana nepedepsita.
Daca cei care o fac sau cei care ar trebui sanctioneze fapta li se pare amuzant este problema lor, opinia mea este ca trebuie pedepsiti iar daca politistii nu se implica atunci mergeti la parchet si depuneti plangerea penala.
Puteti solicita si daune morale pentru prejudiciul de imagine adus astfel incat sa ii piara rasul celui care a facut-o..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)
Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare? Bogdan Tatar Bogdan Tatar Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)