avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna,


Am un credit din 2007 cu rate pe zece ani, vandut de banca unei firme de recuperari in decembrie 2009. Am observat luna trecuta pe siteul judecatoriei ca sa admis cererea de executare silita, dar inca nu am primit somatie etc.
Intrebare:

- din ce moment curg cele 15 zile pentru a face contestatie, din momentul admiterii cererii sau de cand primesc somatia de la executor, sau alta instiintare?
- avand un alt credit acum, daca imi vor fi blocate conturile mai pot plati acest credit, sau imi va fi afectata capacitatea de plata prin blocarea acestuia?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:26, 19 Iunie 2017
Termenul de depunere a contestatiei incepe din data primirii somatiei. Legal poprirea pe cont este pana la 1/3 din venitul din salariu, iar pentru celelalte venituri nu este limita. Din pacate, bancile, pun poprire pe toate sumele care intra in cont. E adevarat ca in urma unei cereri, banca returneaza sumele retinute abuziv.
Vineri am primit pe e-mail de la o banca unde am inca un cont dar nefolosit ca acel cont este ptoprit la cererea executorului X. Deci poate bloca un cont fara sa primesc intai somatia?
In mod normal executorul trimite titlul executor simultan si datornicului si la locul de munca al acestuia, dar si la bancile unde are conturi. In mod normal banca nu poate pune poprire pe contul de salariu, daca angajatorul retine 1/3 din salariul dvs. Se poate pune poprire pe sumele provenite din alte surse( o vanzare de teren, de exemplu ). Luati de la angajator o adresa catre banca prin care comunica faptul ca vi s-a instituit poprire pe salariu si banca sa nu mai retina sumele provenite din salariu. Sau mai exista posibilitatea sa primiti salariul in numerar, neexistand obligatia de a vi se achita salariul pe card.
Ar trebui sa depuneti deja cotnestatia la executare - din moment ce ati primit instiintare de poprire cont. Puteti dovedi cu extrasul de cont ca data la care ati luat la cunostinta este data infiintarii popririi. Pastrati si SMS-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)