Sambata am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale in localitate. Aveam 103 in zona de 50, la iesire din localitate. Suspendare permis 90 de zile.
Initial nu vroiam sa fac absolut nimic, asta e, dar am inteles de la mai multi prieteni ca se poate depune o contestatie, de fapt chiar si politistul mi-a spus asta. Cum spuneam, nu intentionam sa fac asta, dar mi-a dat de gandit in ideea ca as avea nevoie de permis peste vara. Am urmatoarele intrebari:
1. Daca depun contestatie, din momentul depunerii si pana la solutionarea ei, inteleg ca voi putea conduce in continuare. Intrebarea este, voi avea permisul fizic sau doar o dovada care se tot prelungeste?
2. Dupa solutionarea contestatiei, mai pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile?
3. Daca merg mai departe, ce as putea argumenta in cerere? Prieteni mi-au sugerat sa ma leg de faptul ca aparatul radar are o marja de eroare.
4. Cam cat timp ar solutionarea?
Repet, scopul principal nu este anularea masurii ci mai mult o amanare a ei.
gabrielli68
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!
Am primit si eu amenda contraventionala pentru depasirea vitezei in martie 2016. Am contestat in instanta, nu am angajat avocat, dar am reusit sa obtin anularea PV de amenda contraventionala la tribunalul de apel, chiar in luna iunie, 2017. Va sugerez sa procedati la fel. In functie de pozitionarea echipajului, de modul de intocmire a PV, de ceea ce se va vedea pe film (daca sunt mai multe vehicule, cum variaza vitezele inregistrate, de atestatele prezentate in instanta de catre IPJ,etc. etc.), aveti sanse reale sa castigati in instanta chiar anularea Procesului verbal.
Initial puteti merge pe ideea ca nu sunteti de acord cu viteza comunicata si solicitati prezentarea in instanta a filmului ca dovada a contraventiei. Apoi vedeti daca va puteti lega de ceva anume in probele prezentate asa cum mentiona si gabrielli68