avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat minoritar cu ctr de munca suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat minoritar cu ctr de munca suspendat

Buna ziua,
Sunt asociat minoritar intr-o firma de consultanta. Am un ctr de munca care a fost suspendat deoarece sunt detasat ca angajat la o institutie a statului.
In aceasta conditie, pot presta servicii in numele societatii unde sunt asociat minoritar si unde ctr de munca este suspendat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 20 Iunie 2017
Nu puteti presta asa ceva in timp ce aveti c.i.m. suspendat.

"În cazul în care un salariat lucrează, deşi contractul său individual de muncă este suspendat, angajatorul poate fi sancţionat cu o amendă drastică, aşa cum reiese dintr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) apărută recent în Monitorul Oficial. Practic, de-acum se consideră că un salariat aflat în această situaţie nu este angajat în mod legal, ci că lucrează „la negru”. "
www.avocatnet.ro/content/art...
Chiar daca sunt si asociat in proportie de 40%?
Asociatul poate reprezenta firma doar daca are ctr de munca?
Asociatul poate reprezenta societatea in baza actului constitutiv , insa dvs aveti dubla calitate - asociat si salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitori detasati in germania robertsega32 robertsega32 Bună ziua. In cazul în care o societate din România detașează în Germania pentru aproximativ o lună de zile mai mulți muncitori pentru prestarea unei ... (vezi toată discuția)
Amenda itm pt persoana fizica blitzmate blitzmate Buna ziua In urma cu cativa ani am avut o firma de constructii care in 2010 a fost dizolvata prin hotarare judecatoreasca la cererea Reg. Comertului. La ... (vezi toată discuția)
30 noiembrie - zi libera pentru angajati Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial Partea I nr. 509/2012 a fost publicata Legea 147/2012 pentru modificarea art. 139 alin 1 (zilele de sarbatoare legala) din Legea nr. ... (vezi toată discuția)