avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30 noiembrie - zi libera pentru angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30 noiembrie - zi libera pentru angajati

In Monitorul Oficial Partea I nr. 509/2012 a fost publicata Legea 147/2012 pentru modificarea art. 139 alin 1 (zilele de sarbatoare legala) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii. Lege nr. 147/2012.

Astfel, se stabileste o noua zi de sarbatoare legala: 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei.

Textul legii :
[ link extern ] #
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 15:09, 6 Martie 2013
E o decizie buna. Ar trebui stabilite si alte zile drept zile de sarbatoare legala nelucratoare. Intr-o statistica pe care am lecturat-o am observat ca suntem pe ultimele locuri in Europa la numarul de zile nelucratoare.
Poate unii ar spune Romania nu este destul de avansata economic incat sa isi permita sa aiba atatea zile nelucratoare, dar productivitatea trebuie sa fie mare crescand productia si scazand timpul aferent obtinerii acesteia.
In consecinta, trebuie facut un act aditional la Regulamentul Intern prin care introducem ziua de 30 nov ca zi de sarbatoare legala nelucratoare?
Nu este obligatoriu...
De unde ati venit cu ideea ca trebuie facut act aditional pentru asa ceva? ...

p.s.
despre acest subiect s-a scris deja ....

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Din Regulamentul de Postare
3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia de cautare a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat si sa gasesti deja raspunsul;
.....
Angajatorul poate obliga angajatii , ca in mod obligatoriu ziua de 30 noiembrie sa fie zi lucratoare ?

Alte discuții în legătură

Sambata 30 noiembrie 2013 - zi libera sau nu? cris2d2 cris2d2 Dupa cum au votat parlamentarii, ziua de Sf. Andrei (30 noiembrie) a devenit sarbatoare legala nelucratoare, anul acesta nimerindu-se intr-o sambata. In ... (vezi toată discuția)
Zile libere ionelpo906 ionelpo906 Buna ziua Am fost anuntat de catre angajator ca in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie se lucreza,urmand a primi zile libere in 24 si 31 ... (vezi toată discuția)