avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere pensie de intretionere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere pensie de intretionere

Ma numesc Danila Ramona si as dori sa stiu daca imi pot lua un avocat din oficiu pentru procesul de reducere a pensiei de intretinere pe care o i-au de la mama mea si cum pot face asta.va multmuesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:18, 25 Septembrie 2009
Ar trebui sa stiti ca in materie civila nu functioneaza institutia aparatorului din oficiu.
Sunt aplicabile insa disp. ORDONANŢEi DE URGENŢÃ nr. 51 din 21 aprilie 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Potrivit Art. 2
(1)Prezenta ordonanţă de urgenţă este aplicabilă în toate cazurile în care se solicită ajutor public judiciar în faţa instanţelor judecătoreşti sau a altor autorităţi cu atribuţii jurisdicţionale române de către orice persoană fizică având domiciliul sau reşedinţa obişnuită în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.
Conditiile sunt cele prev. de art.4:
Art. 4
Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, orice persoană fizică, în situaţia în care nu poate face faţă cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obţinerea unor consultaţii juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiţie, fără a pune în pericol întreţinerea sa ori a familiei sale.

si unde pot merge pentru a beneficia de ordonata de urgenta,pentru ca nu pot face fata cheluielilor unui proces
cererea se face la instanta daca indepliniti conditiile.pensia de intretinere se reduce numai daca sau micsorat veniturile.
Mama dumneavoastra justifica un interes(nu dumneavoastra) in vederea reducerii pensiei de intretinere, ea va trebui sa se adreseze instantei de judecata , daca veniturile realizate s-au diminuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul social si judiciar la ministerul justitiei, ptr solutionarea ... elena statescu elena statescu Ajutorul social si judiciar la Ministerul Justitiei, ptr solutionarea unei spete, in ce consta? (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor DiaStefi DiaStefi Buna ziua. Fratele meu a avut un accident cu un an si jumatate inainte. In urma accidentului si-a pierdut locul de munca. Detineam impreuna o societate de ... (vezi toată discuția)
Intampinare contract de rezolutiune iuliangz iuliangz Rog să-mi faceţi precizarea dacă am posibilitatea de a mă reprezenta personal într-un proces civil şi, care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite ... (vezi toată discuția)