avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare contract de rezolutiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare contract de rezolutiune

Rog să-mi faceţi precizarea dacă am posibilitatea de a mă reprezenta personal într-un proces civil şi, care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite în cauza sus menţionată, ţinând cont de faptul că motivele acţiunii deschise împotriva mea şi a soţiei mele sunt nereale.
Doresc să cunosc temeiul legal în care o persoană se poate reprezenta sigură, avand in vedere faptul ca sunt singura persoană întreţinătoare a unei familii de patru persoane, iar reclamanta, în vârstă de 78 de ani, profitând în mod neîntemeiat de "calitatea" sa de persoană în vârstă, pensie mică, reţete medicale fără compensaţie, are posibilitatea de a i se reduce contravaloarea taxei de timbru de la 2900 lei la 1400 lei, aceasta având o pensie de peste 700 lei lunar.
Totodată, doresc sa ştiu dacă această persoană poate fi reprezentată în mod gratuit de un anumit avocat şi care sunt condiţiile în care o anumită persoană poate beneficia de acest drept
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 22:04, 29 Decembrie 2009
Art. 67 alin. (1) C.proc. civ.
Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.
In acest caz,si dvs va veti putea reprezenta singur.
Daca sunteti parte intr-un proces civil, administrativ sau de dreptul muncii etc. si
• Nu puteti face fata cheltuielilor judecatii fara a primejdui propria dumneavoastra intretinere sau a familiei dumneavoastra

Potrivit art. 74 – 77 C.proc.civ., puteti solicita instantei, in scris, asistenta juridica gratuita in una dintre urmatoarele forme:
• Acordarea de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru, a timbrului judiciar sau a cautiunilor;
• Apararea si asistenta gratuita printr-un avocat delegat de baroul avocatilor.

Este oficial: persoanele care nu-şi pot permite costurile unui proces vor fi ajutate de către stat. Concret, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a guvernului, publicată în Monitorul Oficial pe 25 aprilie şi intrată recent în vigoare, toţi cei al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este mai mic de 800 de lei vor putea beneficia de ajutor public judiciar.





Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Potrivit art. 74 – 77 C.proc.civ., puteti solicita instantei, in scris, asistenta juridica gratuita in una dintre urmatoarele forme:
• Acordarea de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru, a timbrului judiciar sau a cautiunilor;
• Apararea si asistenta gratuita printr-un avocat delegat de baroul avocatilor.


Art. 74-81 C.proc. civ. au fost abrogate prin art. 53 din O.U.G nr 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila



Art. 74-81 C.proc. civ. au fost abrogate prin art. 53 din O.U.G nr 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila


Desi art.74-81 C. proc.civ. au fost abrogate prin art.53 din OUG nr.51/2008, sunt complete de judecata care inca invoca acest temei de drept pentru solicitarile de asistenta judiciara, iar adresele inaintate sunt emise dupa vechea procedura, fara sa fie insotite de cererea de acordare a ajutorului public judiciar si incheierea prin care a fost admisa, cu mentionarea onorariului provizoriu asa cum se dispune prin art. 68 alin 1 si alin 2 din OUG 159/2008.
Servus,
Bunica -persoana de mai sus amintita de tine având o pensie de peste 700 lei lunar este si normal sa i se reduca din contravaloarea taxelor.
Nu ati specificat cat este in casa salariul net lunar pe membru de familie?
Pentru a beneficia de acest drept venitul mediu net! lunar pe membru de familie sa fie mai mic de 800 de lei.
Art. 67 alin. (1) C.p.c
va puteti reprezenta personal sau prin mandatar, dar e mai recomandat sa va luati un avocat. (sau sa studiati foarte bine Legea daca va prezentati singur; caci sunt uni pasi care se vor face, iar ca persoana fizica fara pregatire nu cred ca va veti descurca); dar depinde si de la caz la caz, daca nu este un caz dificil cred ca veti reusi si singur sa faceti pasii necesari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters79057 ContSters79057 As dori sa stiu in ce situatii se poate solicita reducerea taxei de timbru, aceasta urmand a fi in jur de 7000 lei , iar eu in acest moment nu ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ama_44 ama_44 am o fata de 22 de ani care merge la scoala si e in proces cu tatal ei pentru pensia alimentara.Ea beneficiaza de avocat din oficiu? (vezi toată discuția)
Judecata iosifica iosifica CAND UN COLECTIV DE ANGAJATI DAU FIRMA LA CARE AU LUCRAT IN JUDECATA DIN CAUZA NEPLATII SALARIILOR CATRE ANGAJATI SI NERESPECTARII CONTRACTULUI DE MUNCA A ... (vezi toată discuția)