avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire venituri salariat
Discuție deschisă în Executare silită

poprire venituri salariat

Buna ziua.
In calitate de tert poprit am primit o adresa de infiintare a unei popriri, in cota de 1/3 din venitul net lunar datorat unui angajat.
Executorul ne trimite o adresa de infiintare a popririi si copie dupa incuviintarea executarii silite a titlului executoriu constand in contract de credit (debitori doua persoane sot, sotie) si se dispune recuperarea sumei de 15.000 euro, debit calculat pana la data de ..........si a cheltuielilor de executare.
As vrea sa va intreb daca:
1. Angajatorul poate consemna executorului o cota de 1/3 din venitul net lunar al salariatului, pana la incasarea intregului debit chiar daca acesta este datorat de catre doi debitori?
2. Executorul a specificat in adresa de iinfiintare a popririi o suma de 20.000 euro desi instanta a admis incuviintarea executarii silite pt suma de 15.000 euro calcuata pana la o anumita data. Probabil in contractul de credit sunt prevazute penalitati pe care executorul le-a calculat la zi.
In aceste conditii este corect ca angajatorul sa dea curs intregii sume mentionate de executor, nefiind problema angajatorului aceste aspecte legate de sume si incuviintari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 12:03, 24 Iunie 2017
1. Da, angajatorul trebuie sa vireze suma mentionata in adresa de infiintare a popririi, chiar daca sunt doi sau mai multi debitori. Fiecare debitor raspunde pt intreaga datorie.
2. La suma mentionata in cererea de executare silita se adauga cheltuielile de executare si dobanzile penalizatoare. Angajatorul trebuie sa se conformeze dispozitiilor executorului judecatoresc.
Debitorul insa poate formula contestatie la executare prin care poate obtine inclusiv anularea executarii, conditia este sa mai fie in termenul de 15 zile pt a o depune la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita abuz ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problemele mele: Am primit la serviciu ( institutie publica) o incuvintare de executare silita de la ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca salariul angajatului care are deja o poprire ... Simona Mirea Simona Mirea Buna ziua, Daca salariul angajatului care are deja o poprire infiintata, creste semnificativ, poprirea se modifica? Care este cadrul legal? (vezi toată discuția)